Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Gel za tuširanje?

Default avatar

Tinka Polovinka

Olje je za po tuširanju/ kopanju. Učinkuje zelo dobro pri otrocih z atopičnim derm. in ki se radi spraskajo do krvi. Se pa dobi na spletu, slovenska stran, plačaš po povzetju in to je to.
Default avatar

Sushi

Chocolattt je napisal/a:
Haha dobra, a neučinkovita za kožne težave. To prakticiram občasno, a vedno manj, saj se čokolade izogibam, ker se ne znam ustavit...zdej mam druge stvari u pac😁
Tinka Polovinka je napisal/a:
Gut, to mi je ljubše. Tnx again
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar

micika44

Ti si pa hujše od ene nališpane babe.
Default avatar

Sushi

Ellie je napisal/a:
Dr. Organic se že valja v mojem avtu.😊
Tinka Polovinka je napisal/a:
Tudi milo s kozjim mlekom imam, vzel sem takega, ki ima dodan med in kakavovo maslo👍

Poleg teh dveh artiklov sem iz DMa šel še v en manjši Tušev market in naletel na dva produkta, ki ju že dolgo nisem nikjer našel: Palmolive Chocolate passion 2xin eno pakovanje mleka za telo s kakavom od Nivee. Totalno zadovoljen komaj čakam na tuš, še pivo spijem, cigaret porauham in voila! Najprej rolerski švic z vodo sprat, potem pa nanos čokoladnih reči, najprej moram Dr.Organica stestirat...

Aja še to, od Fa-ja sem tudi videl gel s čokolado, a mi je bilo v hipu jasno, zakaj ga še nisem imel...ker ima res močno in čist preveč poženščeno noto vonja. Ni zame.

Drugih artiklov nisem našel, bom moral še v kako drugo drogerijo pogledat. Ziaja me res še najbolj od vseh matra...tako, piva ni več, cigareta tudi ne, grem se domov umivat. Lp🌞
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar

Sushi

Goldfish je napisal/a:
Hehe, sladkiš pač🍫 Kinder, že na pogled bolj bogat z mlekom😄
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar

Kaj pa

durexov tušgel, ta naj bi še kar najbolje vlažil
Default avatar

Replika

In????
Čakamo na rezultate in izčrpno poročilo 😀
Default avatar

Sushi

Replika je napisal/a:
Malo bo treba počakat. Si moram naredit zalogo in testirat vse, kar dobim, potem bo pa čas za izčrpno poročilo.

Zaenkrat lahko povem le to, da je Dr.Organic sicer kar vredu zadevščina, a po vonju res neposrečen...ko sem prdnil pod tušem, sem gledal, če je kje v banji kaj rjavega-nečokoladnega🤣 Sem pa včeraj stestiral samo omenjen gel, brez kasnejšega oljčkanja, pa proti Palmolivu ni neke bistvene razlike v suhosti kože, tako da bi dejal, da po prvem vtisu meni osebno ne daje nekega blazno dobrega občutka. Več informacij sledi v prihpdnjih dneh, bom poročal in podal subjektivne ocene za vse, kar bom imel na razpolago.

Lp
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar

Sushi

Dodajam nov artikel: ni gel, ampak body butter s kakavom. Dobil v lidlu😊 Bim namesto olja probal še to reč, piše da je za normalno do suho kožo, pa ker je s kakavom, se nisem mogel upret hehe
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar

tuš za geliranje

Najprej: lajkam to temo! Drugače pa izmed vseh miljon higienskih izdelkov ne uporabljam ravno gela za tuširanje. Tuširam se enkrat ali večkrat na dan z vodo, občasno pa uporabim kakšno piling gobo/sredstvo/produkt za obraz/(vedno imam pa kak šampon doma, ki lasem ne ustreza). Gela za tuširanje že leta nisem kupila.

Na obrazu imam mešano kožo, tako da poznam vse možne težave in preskusila sem nešteto produktov ...... na telesu pa bp in če imaš suho ... je mogoče dejansko razlog, da pretiravaš z mili ... če misliš, da te voda ne očisti .... kaj pa če bi samo tako za eksperiment se poskusil bolj "mehansko" čistiti ali morda s kakšno zadevo iz kuhinje? Ali pa poskusi kakav ali kavo v prahu. (kakava še nisem, mogoče je grozna ideja:), kavni piling sem pa že :) Nadalje kokosovo olje hvalijo (jaz se mu izogibam, ker mi totalno razdraži oči, že skoraj če ga samo pogledam skozi steklo kozarca)
Default avatar

Sushi

tuš za geliranje je napisal/a:
Hvala za pohvalo teme in hvala tudi za trud. Kožne težave me pestijo že od rojsva samega, tako da razlog za suho kožo nikakor niso mila, dejstvo pa je, da ob neprimerni izbiri in tudi ob slabem spiranju poslabšajo stanje. No, meni jih še pretopla voda, ko mi dermatitis udari ven...pa brisača ravno tako, zato ponavadi le popivnam mokroto, da se izognem drgnenju. Razne gobe in mila z granulati ali zelišči mi naredijo celo štalo, tako da mehansko čiščenje (piling) ni zame. Tako kot klasična šmir žajfa ne, hvala pulitolu za gel pasto👍 Samo voda mi pa v prvem planu zaradi vonjav ne zadošča, saj se poleti v zelo kratkem času usmradim in grem sam sebi na živce. Takoj zatem pa so pogoji dela, ki sem jim izpostavljen. Enostavno rabim mila, brez ne morem. Tako kot ne morem brez olj in krem, tablete sem omejil na v mladosti nepredstavljivo nizko raven (alergije).

Ravno izbira gelov in mil mi občasno povzroča nekaj težav, saj se zgodi, da tistih nekaj, ki mi ustrezajo, ni, ali pa se jih po pogosti uporabi naveličam in želim spremembe. Ponavadi itak kupujem samo v živilskih trgovinah, ker pa so praktično povsod, kamor hodim v nabavo, izginili meni ljubi geli, in ker sem ravno zaradi zdravstvenih težav ta forum sploh odkril, sem temo tudi odprl...fajn mi je kaj koristnega izvedeti pa konec koncev lahko tudi komu drugemu prav pridejo mnenja večih uporabnic/kov, ki so ali pa še vedno uporabljajo enake ali podobne zadeve.

Kokosovo olje, ha, no to mi pa še na misel ni prišlo. Imam občasno kokosovo mast v hladilniku in jo bom poskusil enkrat v bodoče, hvala za idejo🤗

Telo je treba znati poslušat in mu nudit tisto, kar potrebuje. Za zdravje vsak lahko največ naredi sam! V svoji koži se hočem počutit kar se da dobro čez celo leto, ne samo sezonsko.


Lp
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar

Sushi

Tako. Prišel je čas za delne rezultate. Bom začel kar po abecedi:

Avon: Super gel (oziroma kopel, če sem povsem natančen), odličen zame in še ugoden po vrhu. Vonj po čokoladi s pomarančo mi tudi ni napačen, bolj pomembni pa so počutje med tuširanjem samim ter po njem in stanje kože, ki so na res visoki ravni. Nobenega zategovanja, nič (bolj) ne srbi, ne peče, lepo očisti in pusti koži blagodejen občutek skupaj z meni kar všečno aromo. Moram reči, da me je od vseh še nepoznanih daleč najbolj pozitivno presenetil, tako da se ti, Superr_nova, še enkrat iskreno zahvaljujem zanj. Res dobra zadevščina za mojo kožo, navdušen sem.

Dr. Organic: Od vseh tekočih "detergentov" sem, priznam, imel od tega najvišja pričakovanja. Cenovno najvišje, vonj v trgovini, embalaža in ime proizvajalca...vse ti mi je vlivalo ogromno upanja in cel kup pozitivnih lastnosti, ki pa so se praktično takoj po tuširanju razblinile. No, že vmes, zaradi res neokusnega vonja, pa predvsem zaradi občutka, kot bi mi koža skupaj zlezla. Na samo suhost kože niti ni imel prevelikega vpliva, ko sem se natrl z oljem čezenj, je bilo tudi kar vredu počutje, me pa res moti občutek zategnjenosti takoj po tuširanju, tako da se ne bo več znašel v moji kopalnici. Ni zame.

3. Kozje milo: Tudi od tega mila sem imel precej pričakovanj, je pa stvar podobna kot pri prejšnjem proizvodu, kožo mi skup potegne in počutim se kot modras, ki preraste svojo kožo in je potreben levitve. Morda sem bil premalo vztajen z njim, a če mi v 14 dneh ne uspe prinesti željenih rezultatov, pač ne more visoko kotirat na moji lestvici in ne čutim več veselja se umivat z njim. Poleg tega mi ta trda mila ne odgovarjajo, ker imam pogosto suho in vneto kožo, z njimi pa se mi načeloma vedno stanje le še poslabša. Nekak pričakovan rezultat bi rekel.

4. Nivea: V enem manjšem vaškem Mercatorčku sem naletel na gel s kakavom, žal je bila ena sama pakunga šena voljo, pograbil z največjim veseljem in užival vsakič, ko sem bil z njim pod tušem. Ta mi je res pisan na kožo, občutki primerljivi z Avonom, sami presežki, tudi vonj m8 je bil všečen, edino z ukinitvijo proizvodnje bi lahko še počakali, sicer bi bil njihov zvest odjemalec. Očitno nas je bilo premalo takih, žal.

5. Palmolive: Že kar nekaj let ga uporabljam, a je ravno tako izpuhtel v pozabo. Tako kot z Niveiinim izdelkom sem tudi s tem imel srečo in ga staknil v enem manjšem Tušu, prva pakunga pri koncu, drugo še po gorenjsko šparam. Počutje med umivanjem in po njem je na zelo visoki ravni, težko bi rekel ali je Avon ali Palmolive boljši, tam-tam sta oba torej na samem vrhu, glede na to, da je Avonov cenovno ugodnejši in kar je bolj pomembno, da se ga dobiti, bom vseeno njihov izdelek postavil na prvo mesto.

Po vrsti bi bila lestvica torej taka:

Zmagovalec: Avon
2.mesto: Palmolive (tik za petami)
3.mesto: Nivea (če kdo kje vidi kakavove, naj mi sporoči!)

Potem pa sta nekje daleč zadaj še:
4.mesto: Dr.Organic
5.mesto: Kozje milo

Dolžan sem še omembe ostalih artiklov, za katere ste mi dali linke ali ideje.

Afrodita s čilijem: ne upam si, sorry
Ilirija, L'Occitane, Subrina in Ziaja: Nisem našel, bo pa update teme, ko jih uspem sprobat. Mixa se tudi še ni znašla med kupljenimi artikli, morda za pozimi pride na vrsto.

Hvala vsem za pomoč z novimi idejami, bilo mi je v precejšnje veselje in poduk, do nadaljnjega bo Avon krasil kopalnico, vmes pa še kakšne nove artikle sprobavat. Nivea in Palmolive pa upam da ponovno ponudita kaj tako dobrega in dišečega.

P.s.: Body butter cocoa-Lidl
Tudi tale reč mi je fenomenalna. V bistvu sem z njim precej nadomestil oljčkanje po tuširanju, ima precej podobne lastnosti in mi res bagodejno vlaži kožo, pa hitreje se vpije vanjo in zatorej ne pusti sledi na oblačilih tako kot olje samo. Mislim, da bo tudi kar reden del moje kozmetike, drugih vonjev pa še nisem testiral (mango, kokos), bosta pa tudi prišla na vrsto verjetno.

En lep čokoladni pozdrav vsem skupaj, pa hvala še enkrat za vašo pomoč.🤗
Prekajen meso dl cajt gvera;)

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek