Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenBrigita PotočkiMartina RazingerAna Ziherl Mali, Shape Salon Ljubljana • Ljubinka Đokić, Shape Salon Ljubljana

Forum za ženske in moške, ki si želijo izvedeti več o modi, trendih, lepoti, ličenju ter negi telesa in obraza. To je kotiček, namenjen izmenjavi mnenj in lastnih izkušenj ter vprašanjem modnim in lepotnim strokovnjakom.

Anja Cajhen

AnjaCajhen

Brigita Potočki

mjzfashion

Martina Razinger

martinarazinger

Ana Ziherl Mali , Shape Salon Ljubljana

Ana Ziherl Mali

Je zelo strastna glede lepote in nege, praktično že od otroških let. Vedno je spremljala trende in se izobraževala. Več kot 10 let se poklicno ukvarja z nego kože. Je tudi lastnica Shape salona, distributer za znamko Intraceuticals za Slovenijo in države bivše Jugoslavije. Obožuje svoj poklic, delo s strankami in dejstvo, da jim s svojim znanjem lahko pomaga.

Ljubinka Đokić , Shape Salon Ljubljana

Ljubinka

Ljubinka je vizažistka, specialist kozmetične in medicinske mikropigmentacije (pigmentistka), specialist odstranjevanja tetovaže in permanentnega make up-a, strokovnjakinja za urejanje nohtov z brendom Gelish in za keratinsko vihanje trepalnic z Elleebana Lash Lift. S čopiči in ličili je odraščala in je v svetu mode že od 15. leta. Lepota je njeno poslanstvo in se v njej tudi najbolje znajde. Ugled izkušene umetnice ličenja je dobila z dolgoletnimi izkušnjami na področju ličenja v TV showih (Top model, X Faktor, Znan obraz ima svoj glas…), časopisih (Story, Playboy…), video spotih (Hannah Mancini, Manca Špik…), prireditvah in pri delu s strankami. Je velika zagovornica naravne lepote in se drži pravila "manj je več". Ženski populaciji je želela ponuditi še več in odločitev za izobraževanje o kozmetični in medicinski mikropigmentaciji pri Goldeneye micropigmentation company (Nemčija) je bila absolutno prava odločitev. S tem je začela pisati novo zgodbo, ki jo osrečuje in izpolnjuje. V delu uživa in njeno največje zadovoljstvo so zadovoljni in nasmejani obrazi strank.

Tecaj licenja v akademiji Carpus

Default avatar

staramama22222

Pozdravljene,
Zanima me, ce ima katera izkusnje s tecajem licenja v akademiji Carpus? Namrec, vpisala bi se na tecaj licenja in mi je Carpus v uč padel. Ima katera kaksne izkusnje? Kako potekajo zadeve? Glede na predstavitev na spletni strani in glede na to, da akademija traja 3 mesece, se mi to zdi kot orng zadeva. Zato sprasujem, preden se odlocim vpisati, ker tecaj ni poceni.
Vesela sem vsakega mnenja :)
Default avatar

Luncaaaaa

Tecaj..hm ..mamljivo,predvsem izgleda zelo profesionalno in na nivoju. Kmalu spoznas ,da temu ni tako.tecaj,ki stane toliko denarja,bi moral biti mnogo vec kot ponuja.
Po koncanem tecaju imas obcutek,da so kar nekje se luknje in da si naucen le nekaj teh osnov..priporocam individualni tecaj,ker vizazistov je veliko dobrih v slovenini,cenejsih,na koncu pa odneses isto kot v carpusu (govorim po besedah deklet,katera so bila na individualnih tecajih).poleg tega.ce ze placas toliksno vsoto denarja..se pricakuje tudi delo s carpusovo kozmetiko tekom celega solanja,pa temu ni tako.kaj potem ze placas???pocitnice doticni osebi ali nasvete in znanje..hmm?
Default avatar

_mackaaa_

Se strinjam z predhodnico. Tečaj je sprva videti super in fajn. Realnost je precej drugačna.
Naučijo te osnove, pa še te nimaš priložnosti dovolj zvadit. Pričakovala sem, da mi bodo dejansko povedali kaj delam narobe, kje naj kaj popravim (in predvsem kako naj to popravim), vendar sem velikokrat dobila odgovor "vredu je". Hkrati ni bilo nobenga praktičnega povdarka na tehnikah ličenja, kako se z katerim čopičem dela v praksi, nič o Airbrush-u, itd..
Vizažistki, ki sta nas učili je velikokrat bolj zanimal njun telefon kot pa kaj delajo tečajnice. Motilo me je tudi, da je po določenem času zmanjkalo produktov za delo (npr. pudrov v določenem odtenku) in potem teh niso več nadomestili z novimi ampak smo morali uporabit samo še tiste, ki so ostali. Za tak denar se mi zdi, da bi morali omogočiti material do konca šolanja.
Na začetku je tudi bilo rečeno, da lahko ličimo na finalnem slikanju z njihovim makep-om, potem smo pa zadnji mesec izvedeli, da moramo imeti svoj makeup. To je bilo pomoje z namenom, da se čimveč proda (v njihovi trgovini).
Moteče se mi je zdelo tudi, da je lastnica šole konstantno govorila kako slaba je določena kozmetika in pač kako dobra je ta, ki se prodaja v njeni šoli/trgovini. Ne nasedajte temu. V svetu je veliko dobre kozmetke (različnega cenovnega razreda) in dajte same preizkusit kaj je dobro in kaj ne.

Skratka, odsvetujem.
Default avatar

staramama22222

Najlepša hvala za odgovore. Moram priznati, da sem malo razočarana, sej sem res pričakovala, da je akademija vrhunska glede na to kako je predstavljena na spletu in na družabnih omrežjih. Človek dobi vtis, kot da je zares vse profesionalno. Po drugi strani sem pa vesela, da sem dobila realno sliko o tej šoli. Namreč, na spletu se ne najde dosti kaj o Carpusu, razen "hvalospevov", ki so objavljeni na njihovi spletni strani.
Izgleda, da se jim res gre samo za promocijo in, da poberejo denar. Šola namreč sploh ni poceni.
Default avatar

Martina Razinger

Pozdravljena,
Nerem tvoje vprašanje in odgovore... hmm
Težko komentiram, vem le, da lastnica lepo liči.
Tudi sama ličim, vendar sem se v teh letih morala sama veliko naučiti.
Bistvo je, da vmes in potem velikooo ličis in kombiniraš ter spoznavaš čim več različne kozmetike.
Drugače tudi pohvalijo, Mud, Empera, Tina Andrejevič.

Martina