Forum: Slovenci po svetu

Domotožje, različne navade, težave z integracijo? Povsod je lepo, a najlepše doma. Prostor, namenjen izmenjavi izkušenj o bivanju onkraj meja naše države.

Študij v združenih državah Amerike!!!

Odgovori Nova tema
Default avatar študij v zda 8 Feb 2017 13:09

Lep pozdrav vsem skupaj!!!

Pozdravljeni star sem 14 let in rabim par informacij. Že vem kaj si želim študirati vendar nevem kje. Že od 13 leta razmišljam o študijo v ZDA. Privlačijo me velika mesta z dobro razvitim gospodarstvom, Ne pravim, da je Slovenija slabo gospodarsko razvita toda ZDA je nekaj povsem drugega. Zanima me katera/i gamnazija/i ti najbolj omogočita študij v zda.

V naprej hvala za informacije!!!

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tkole 13 Feb 2017 15:59

Kar se študija tiče, menda so tule vse informacije na kupu:
http://www.lv-prospects.si/

Ampak študij pride pri tebi na vrsto šele čez nekaj let. Kar se tiče gimnazije v tujini, pa mislim, da je najbolje, da vključiš v razmišljanje o tem tudi starše, kajti realizacija brez njih, glede na tvoja leta, ne bo možna.
Seveda pa se lahko mirno vpišeš tudi na slovensko gimnazijo in zadnje leto, dve iščeš možnosti za študij v tujini. Se tudi da.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Jazsem 17 Feb 2017 09:22

Jaz sem imela v sluzbi nekaj ket nazaj kolegico, ki je zadnji letnik srednje sole delala v ZDA, je pa res, da je zivela pri sorodnikih. Tako da se da, le najti je treba kaj.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh