Potovanja.Over.Net

Slovenci po svetu

Domotožje, različne navade, težave z integracijo? Povsod je lepo, a najlepše doma. Prostor, namenjen izmenjavi izkušenj o bivanju onkraj meja naše države.

Študij v združenih državah Amerike!!!

Default avatar

študij v zda

Lep pozdrav vsem skupaj!!!

Pozdravljeni star sem 14 let in rabim par informacij. Že vem kaj si želim študirati vendar nevem kje. Že od 13 leta razmišljam o študijo v ZDA. Privlačijo me velika mesta z dobro razvitim gospodarstvom, Ne pravim, da je Slovenija slabo gospodarsko razvita toda ZDA je nekaj povsem drugega. Zanima me katera/i gamnazija/i ti najbolj omogočita študij v zda.

V naprej hvala za informacije!!!

lp
Default avatar

tkole

Kar se študija tiče, menda so tule vse informacije na kupu:
http://www.lv-prospects.si/

Ampak študij pride pri tebi na vrsto šele čez nekaj let. Kar se tiče gimnazije v tujini, pa mislim, da je najbolje, da vključiš v razmišljanje o tem tudi starše, kajti realizacija brez njih, glede na tvoja leta, ne bo možna.
Seveda pa se lahko mirno vpišeš tudi na slovensko gimnazijo in zadnje leto, dve iščeš možnosti za študij v tujini. Se tudi da.
Default avatar

Jazsem

Jaz sem imela v sluzbi nekaj ket nazaj kolegico, ki je zadnji letnik srednje sole delala v ZDA, je pa res, da je zivela pri sorodnikih. Tako da se da, le najti je treba kaj.