Med.Over.Net

Neplodnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Branka Žegura

Policistični jajčniki - dieta/prehrana

Default avatar

Unbreakable

Pozdravljene drage moje dame,
imam eno prošnjo za vse ki lahko kako pomagajo in sicer:
pred dnevi mi je ginekolog dal napotnico za Ljubljano, češ da imam sindrom policističnih jajčnikov in seveda sedaj že nekaj dni berem vse mogoče na to temo.
Povsod piše, da je pomemna prehrana vendar nikjer točno ni navedno, kaj lahko in česar ne smeš jesti (kaj škodi).
Vse ki bi mi lahko kako pomagale, hvala že v naprej.
Default avatar

krisv

- izdelki iz bele moke
- (beli) sladkor
- rdeče meso
- visok glikemični indeks

To je zelo nakratko :)
Default avatar

malamavrica

Kim's Skinny Fiber success story below!

AWESOME TESTIMONY and APPROVED BY BOTH of Kim's DOCTORS:

"Wanted to share this with you. I never thought I'd ever feel like me again. Skinny fiber has forever changed my mind, body and soul. Having PCOS, heart problems and an allergy to caffeine made it impossible to lose weight and even my doctors were not very optimistic about me losing. Once I saw the info on skinny fiber I took it in to my doctor and had it approved (with my heart everything has to be approved) and both my doctors said go for it. Well now my doctors are so excited for me and my health!!! I no longer take any medication, have normal cycles (before because of my PCOS I had maybe 2 times a year) and feel better than I did in my 20's and will be 40 in February!!!! Thanks so much to my skinny fiber!!!!"
You can order your Skinny fiber here: http://karolinacercek.sbcspecial.com/
For more great recipes, motivation, tips ---> https://www.facebook.com/JustKeepLivingHealthy
Slika
Default avatar

rezultati

mene pa zanima,če se je tistim na tej dieti kaj zmanjšala poraščenost?
Default avatar

malamavrica

To pa je moja zgodba: Imam endometriozo na jačnikih in sem po 9 operacijah ostala brez obeh jajcevodov, brez levega jajčnika in še polovico drugega. vedno sem imela prisotne bule - endometriome na jačnikih, tudi po 11-ih IVF-jih sem vedno imela bule, posledično zaradi tega pa tudi zelo slabe in maloštevilčne celice (za vsak postopek sem se špikala, nisem imela nobenih zamrznjenčkov). nekako nama je ratalo v 7 poskusu in imava eno navihanko doma. potem sva poskusila še 4 krat vendar brez uspeha. sedaj pa bi rada poskusila v Pragi. čisto tako za odpornost in prebavo sem začela jemati te vlaknine, po 2 mesecih jemanja in seveda na željo mojega partnerja (ker ravno ni več za to - starost, prevečkrat smo že šli čez isto), da grem na pregled k svoji g, da me pregleda in "šele potem se lahko pogovarjamo o tem", sem po 14 letih brez kakršne bule na jajčniku. sploh nisem mogla verjeti, da sem jo še 1x vprašala "ni nobene endometrioze???". pa sem po porodu že bila 2x na UZ in so bile vedno bule prisotne in glede na to da nisem nič spremenila glede svojega življenja razen tega, sem sigurna, da mi to pomaga, pa sem poskusila tudi z dietami, sploh v zadnjemu postopku, kar se mi je poznalo na večjem številu, ne pa na kvaliteti. in glede na to da je pri endometriozi problem preveč estrogena, so mi zgleda te kapsule pomagale uravnati nivo hormonov. brala sem da pomagajo tudi pri PCO-ju, tako da mogoče bi katera poskusila s tem izboljšati svoje celice. Vlaknine telo razstrupijo in ga postavijo v ravnovesje, popravi napake v telesu, izboljša se imunski sistem, prebava, pritisk, boljše spite, imate več energije. te vlaknine so 100% naravne in imajo dodane prebavne encime. če katero zanima me lahko kontaktira na fb: https://www.facebook.com/karolina.cercek
Default avatar

Alina70

Pozdravljena, Malamavrica!

Ali lahko posim napišeš več o teh kapsulah- Kje se lahko dobijo, ali je o njih napisanega tudi kaj v slovenščini, iz katerih sestavin so sestavljene, čemu natančno so namenjene, kakšne rezulate prinašajo...

Hvala, Alina
Default avatar

LoniM

Reklama, če se vpraša mojo malenkost, sploh ko se javi nekdo na forumu, kateremu niti ne moreš poslati zasebnega sporočila, govori, kaj je dal skozi, takoj nato pa ta ista oseba zadevo tudi trži.

Če vtipkaš "skinny fiber" v strička googla, ti vrže ven malo morje "reklam" za nakup, po drugi strani pa niti ene resne študije, ali in kako naj bi zadeva vplivala na organizem. Definitivno vpliva na denarnico, sploh, ker naj bi se jo jemalo 3 mesece skupaj. Še najbolj pa me je zmotilo to, da ni nikjer naveden proizvajalec.
Za moje pojme stran vržen denar, vlaknine se da najti tudi drugje.
In če še malo poosurfaš, je to spet ena zadeva, ki jo preko luže kupiš pri distributerjih (baje naj bi bila prodaja na Amazonu "nelegalna")...

Če bi že sama nabavljala še kaj ekstra od vlaknin (poleg tistih iz prehrane), pa mi niti ni treba, bi se odločila za indijski trpotec, psyllium, pa še tu je treba paziti, da človek ne kupi mačka v žaklju.
Default avatar

Alina70

Res, takoj, ko sem oddala prejšnje sporočilo, sem začela razmišljati enako. Navsezadnje, če smo na forumu zato, da si medsebojno izmenjujemo izkušnje in nasvete, zakaj bi morali nekoga kontaktirati na facebooku.

Nekaterim res ne zmanjka idej za prodajne trike.

Alina
Default avatar

pco pikica

Groza, da nekdo daje še na forumih lažno upanje samo zato, da bi kaj prodal. fuj fej

Moderatorji

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva
Branka Žegura