Neplodnost

POBUDNIKI IN ORGANIZATORJI KAMPANJE Bom kdaj mama? / Bom kdaj oče?

Default avatar
Zakaj nobeno od naših društv, organizacij, skupin ne sodeluje v tej akciji? Niso bili povabljeni ali so sodelovanje zavrnili?
Default avatar
tetka polpetka je napisal/a:
V prvi fazi sta se pridružila in sodelujeta Europa Donna (bolnice z rakom dojk) in Združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L (bolniki z limfomom in levkemijo). Trenutno se pogovarjamo z Deteljico, ki svetuje neplodnim, ki se odločajo za posvojitev.
Povabili smo tudi še eno društvo in eno skupino ljudi (neformalno se družijo), vendar se niso odločili za sodelovanje v tej, prvi fazi.
Se bomo še širili.
Če imate v mislih kakšno društvo, ki bi se moralo čimprej vključiti, sporočite jih povabimo.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.

Naročilo na ePosvet:
https://med.over.net/video-svetovanje/e ... l-soc-del/
Default avatar
Andreja je napisal/a:
Ja verjetno sprašujem za društva, ki se ukvarjajo z neplodnostjo kajne. Pa skupine, ki jih povezuje neplodnost menda. Če je bistvo kampanije sploh neplodnost. So bili povabljeni?
Default avatar
Vsa zainteresirana aktivna društva, skupine in posamezniki, dobrodošli!
Prav tako konkretni predlogi, kaj, kako in kdo bi lahko sodeloval.

Javite se nam lahko tudi preko elektronske pošte na [email protected] ali po telefonu 01/520-50-50, v kolikor trenutno še nismo na vezi in se že ne pogovarjamo o sodelovanju.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.

Naročilo na ePosvet:
https://med.over.net/video-svetovanje/e ... l-soc-del/
Default avatar
V Društvu za večjo rodnost zelo podpiramo pobudnike kampanje in smo vedno pripravljeni na sodelovanje in pomoč parom, ki si otrok želijo, še zlasti na področju preventive in kaj lahko storite tudi same, da boste bliže svojemu cilju.( Tel. 041 221-388)
Default avatar
Ali ste že poskusili z aktivnostmi, da bi tudi v Sloveniji uzakonili nadomestne mame (kot ima to Amerika že 20 let)?
Default avatar
Pri nas odloča peščica strokovnjakov in jih je težko prepričati, poleg tega pa taka vprašanja
končajo na referendumih, kjer pa večina odloča o problemih manjšine.
Počakajmo kdo bo novi minister za Zdravje, ker je veliko odvisno kakšen je njegov odnos do te problematike.
Default avatar
Treba poskusiti. Mislim, da bi skupaj lahko uspeli!
Default avatar
Predlagam, da poskusite še z aktivnostmi, da bi uzakonili poleg nadomestnih mater (tako za ženske brez maternice ali rodil, kot za moške), še umetno oploditev samskih žensk ter pravico do otrok za enospolne pare (lejzbijke in geje). Četudi samoplačniško. S tem bi se odpravila tudi krivica in diskriminacija, ki je v teh primerih prisotna. Nenazadnje bi denar ostal v državi in ne bi ,,odhajal,, ven.

Vendar, pa, kot ste že povedali, je to pri nas znanstvena fantastika. In kaže na nesposobnost zaživeti v sedanjem času, preseči predsodke in kljub izobraženosti ter takšnim in drugačnim titulam pred ali za priimki,
veliko plitkost in nerazumevanje do drugačnosti.
Default avatar
meeka

Zakaj pa bi morali vsi ostali, ki ne sodijo po mnenju peščice ,,strokovnjakov,, in večine državljanov v skupino ,,normalnih ljudi,, , postopke plačevati samoplačniško? Saj pri plačevanju prispevkov in davkov, pa nikogar ne zanima ali si v vezi ali si gej, ali imaš maternico ali je nimaš. VSI plačujemo. Tudi v zdravstveno blagajno. Zaradi tega bi morali biti postopki tudi za vse ,,nenormalne,, da pridejo do otroka, brezplačni!

Sicer pa, ja, brez veze, saj je in bo pri nas to nemogoče. Ker je pač treba gledat ljudem v postelje, namesto, da bi se ukvarjali s čim bolj pomembnim. In, namesto, da bi zakonodajo pisali, ki bi ljudem omogočala ŽIVETI, jo pišejo, da jim življenje omejuje. Žalostno.
Default avatar
Dragi soborci/ke, bom poskusila s konstruktivnim pozivom:

Vsi pari, ki se srečujete z neplodnostjo dobro veste, kakšna psihična in fizična obremenitev je to, hkrati pa ste se morali otresti vseh predsotkov, ki jih sicer gojijo drugi ljudje. Lahko si mislite, da je še težje tistim, ki čakajo na darovane celice... in tukaj lahko nekaj storite! Vse pare, kjer je težava le pri enem pozivam, da razmislijo o tem, da bi se vključili v darovanje! Predvsem moški, saj je postopek enostaven in neinvaziven, itak pa že imate prakso z lončkom!
Jaz sem mojemu to previdno omenila pri prejšnjem postopku in se je kar strinjal, a potem ni več omenjal, jaz ga pa nisem hotela siliti. Zdaj ko se pripravljamo na 3. postopek pa je kar sam rekel, da bo poklical. Seveda ga polno podpiram, če ne drugega je to naložba v dobro karmo!
Punce (ker vem, da ste tukaj večinoma punce) omenite to svojim partnerjem, zakaj ne bi njihova super sperma osrečila kakšen par? Vesolje vama bo vrnilo uslugo!