Forum: Neplodnost

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

IVF, ICSI - avgust

Odgovori Nova tema
Default avatar deja55 20 Jun 2010 17:35

A gre še katera avgusta v postopek?

To bo moj tretji. Tokrat pri Rešu.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aja12 20 Jun 2010 18:36

deja55,

sama sem ravno v soboto zaključila 2.ivf na gklj in premišljujem če bi šla k rešu. kaj moraš naredit, da prideš do njega? najprej posvet pri njem skupaj s partnerjem? kaj imaš s seboj?

sori, ko sem te takole napadla, a sem v razmišljanju in mi kaka informacija prav pride.

lp, aja12

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar deja55 20 Jun 2010 18:57

Aja12, pokličeš v Zdravstveni dom Dravlje (01 510 68 00) in te sestra naroči. Ne vem, kako je zdaj z naročanjem, ker gre Reš na dopust. Prideta oba s partnerjem, prineseta napotnici in izvide prejšnjih preiskav. Pregleda oba, pri partnerju pregleda seme, tebi naredi UZ. Meni je potem napisal terapijo, čisto drugačno kot na GK, in avgusta, 2. dan M, začnem s špikanjem. Moram reči, da sem zadovoljna, da sem se odločila zanj. Na GK bi imela spet isto terapijo kot v prejšnjih dveh postopkih, brez ponovnega pregleda.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar neza30 20 Jun 2010 19:22

živjo, punci

sem po četrtem ICSI, tokrat z najslabšim izzidom: imela 7 celic, pa se tud ena ni oplodila, torej brez transferja...šok! sm mislna da me bo pobralo!
sem pri rešu, vsakič mi je spremenil terapijo, urnik ima super, nimam večjih težav, ampak v vsem obupu razmišljam, kaj pa če bi presedlala na GK?? ampak če je to res kar berem, da ti sploh ne menjajo terapije..pa časovno tud niso najbolj prilagodljivi, ne? ne vem...en sam obup me je.

še dobro da so počitnice, možgančke mal na pašo pa bo. septembra grem v naslednji postopek, kaj pa mi preostane, ne? in najverjetneja kar k rešu...

srečno in držim pesti za vse ***

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar deja55 20 Jun 2010 19:53

neza30, včasih že to, da spremeniš zdravnika, pomaga. Jaz sem nekako izgubila zaupanje v GK - dve enaki terapiji, vedno slabe celice, pa jim po prvem IVF ni padlo na pamet, da bi kaj spremenili. Tudi razlage, zakaj je tako, ni. Zdravnica mi je rekla, da mi glede na leta ne morejo spremeniti terapije. Zakaj mi je pa Reš čisto drugo predpisal, pa še kratki postopek? Poleg tega je na vsakem UZ drug zdravnik, na punkciji in transferju tudi. Na transferju sem imela drugič še študente zraven, brez da bi me kdo vprašal, če se strinjam. Že tako si pred transferjem čisto na tleh, ker ne veš, če bo, ko pa prideš noter, ti pa kup ljudi med noge gleda in posluša o tvojih težavah. Saj vem, da se morajo učiti ... Psihično pa je postopek za žensko naporen in si želi le, da bi bilo čim prej konec in bi šla domov počivat, ne pa da je še predmet proučevanja.
A z Rešem imaš ti drugače dobre izkušnje?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar anuca 21 Jun 2010 14:11

Pozdravljene punce...

tudi jaz se vam pridružim avgusta septembra ...

grem v .IVF postopek...

Prvič semimela kratek postopek in pa 3 ampule menopurja
sedaj v drugem bom imela tudi kratek postopek in pa 200 enot puregona

lp
anuca

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar upanje77 21 Jun 2010 21:31

Pozdravljene,

Tudi sama sem po četrtem in ponovno neuspešnem icsi postopku. Postopke sva imela na GK LJ. Zamrznejenčkov nisva nikoli imela. V peti postopek bova tudi midva šla jeseni. Imam namen, da bom ginekologu predlagala drugo terapijo Puregon..kratek postopek ne pa mild....

1.postopek sem imela Gonal (dolg postopek-hiperstimulacija-delna punkcija);
2.postopek Menopur (dolg postopek-delna punkcija)
3.postopek Menopur (Mild protokol.) - izvenmaternična nosečnost
4.postopek Menopur (MIld protokol)

anuca zanima me kdo ti je predlagal to terapijo??
Ali mogoče katera ve razliko med mild in kratkim postopkom razen tega da za mild začne špikanje 5. dan za kratek postopek pa 2. dan????

lp

upanje77

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar neza30 21 Jun 2010 22:34

hvala, deja55...
Moje izkušnje z rešem sicer niso nič posebne, nimam pa slabih, kar je ok.
Sama mam PCO, moj možiček pa slabo seme. Stara sem 31.
Lani maja sem šla v prvi postopek, in potem septembra, februarja in zdaj junija:
1. suprefact, menopur 2x - 8 celic, 2 zarodka
2. diphereline, menopur 3x - 9, 2
3. diphereline, puregon 150 - 6, 1
4. menopur 2x, bravelle2x, dabrostone - 7, 0
Kot vidiš, je bil puregon pri meni poraz, je šel nazaj na menopur, dodal bravelle, kar pa mi je še zdaj cela uganka. Odgovarja mi njegov urnik UZjev, vse opravi hitro in jedrnato (meni je to všeč, kot praviš, želim da je hitro in da sem čim prej doma!), tam je vedno on in biolog (en ali drug, tretjega že ni)... prosim, dovolj neprijetno je ko samo ta dva bulta vame, pa že poza je čist zastrašujoča!!!

upanje77, žal ti ne vem pomagat... jaz sem vedno začela 2. dan in nekaj dni prej s suprefactom oz. diphereline, pri zadnjem pa šele 8. dan z dabrostone in nič prej.

srečno in lep dan... danes je prvi poletni ;)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar anuca 22 Jun 2010 09:18

upanje77
jaz imam Dr.Bokal in mi je sama spremenila iz menopur na puregon...to me je sicer malo zamorilo, ker sem imela pri prvem postopku IUI puregon vendar sem začela peti dan samo 50 enot in sem krvavet začela so mi vse skupaj prekinili ter poslali na IVF.

zdej pa upam da bo drugače ker bom začela drugi dan in pa z dosti večjo dozo...
zdravilo nekateri pohvalijo zelo, drugi ne...bomo videli..

je pa uporaba puregona dosti lažja kot menopur kjer delaš mešanice sam...

lp
anuca

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar upanje77 22 Jun 2010 09:54

Pozdravljene punce,

Pri nama je razlog moževa neplodnost - na GK LJ vztrajava, ker imajo postopek IMSI. Pri meni je problem, ker sem zaradi imn ostala brez desnega jajcevoda.
Z možem sva probala že nešteto stvari od prehrane, dodatkov vitaminov, zeliščni čaji, bienergetik...rezultat na 5. dan ET vedno 2 morule. Do blastocist sploh še nisva prišla. O puregonu sem slišala precej dobre rezultate tako, da naslednji postopek stavim na puregon. Nevem pa ali bi se še kontolirala glede prehrane ali ne ker rezultati so bili vedno enaki ne glede na dieto......sploh ne vem kaj bi še spremenila.....
Prosim svetujte nama, kaj naj še izvedeva, da izboljšava kvaliteto semena

lep dan

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar maj74 22 Jun 2010 11:41

Upanje77,
morda ti pomaga moja izkušnja:
1. gonal + superfakt - 11 celic - 2 zarodka
2.menopur + superfakt - 8 celic - 2 zarodka
3. menopur + superfakt - 6 celic - 2 zarodka
4. milt (puregon 200 + citrotid) - 4 celice - 2 zarodka ( čakam na rezultat)

Puregon je zelo dober, baje zelo uspešen, v tujimi ga uporabljajo že kar nekaj časa. Meni je ginekolog razložil, da je postopek milt zelo priporočljiv, ker vzpodbuja dobre celice.
Upam da je to res:)
Prijateljici je s to terapijo uspelo, ne meni ne njej ni uspelo pridelati veliko celic, pomembno je da je ena ali dve dobre, pa da smo "gospe"pripravlljene na nosečnost.

Mislim, da je zelo odvisno od nas samih!! Verjemi, vem iz iskušenj, da slabo seme, slaba jajčeca izhajajo iz psihe. Poznam dva primeri pri moških ki sta imela slabo seme, najprej jim je ratalo na IVFju, čez leta doma!!!
Mislim, da se moški še težje spopadejo z neplodnostjo, jaz bi obema svetovala reflekno terapijo, tako da vama celotno telo "igra".

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar upanje77 22 Jun 2010 13:58

maj74

Hvala za navedbo tvojih izkušenj, ker na ta način lahko kaj predlagamo ginekologu za spremembo terapije.

Mild sem imela zadnja dva postopka. Kratkega še nisem poskusila, zato bi ga predlagala za 5. poskus ter Puregon 200. Vedno imam ogromno celic cca. 20 vedno na koncu naju pričakajo 2 morule. Biologinja mi razlaga da je vzrok v nekvaliteti semena - nisem čisto prepričana mislim da je tudi z mojimi celicami očitno kaj narobe da se samo dve razvijejo in še to samo do morule. Ne vem več kaj bi delala za boljši rezultat

Glede refleksne masaže kaj predlagaš samo stopal ali celega telesa. Ali mogoče poznaš kakšnega kvalitetnega terapevta. Za Karmen sem že slišala - problem je ker sva s Primorske in mi je pot v Ljubljano dolga ter problem imam z dopustom.

iz srca ti želim da ti uspe - držim pesti

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar maj74 22 Jun 2010 16:25

Upanje77

glede refleksne na primorskem res ne bi vedela, se bom pa malo pozanimala. Sem iz Lj, pa mi ni problem kamorkoli "skočit", tebi iz primorske pa verjamem da je. Morda je masaža stopal zadosti, morda zate pa celega telesa in stopal, ti sebe najbolje poznaš.
Kako partner gleda na to, pa gresta oba. verjamem da je Karmen ok, sem prepričana da imate tudi na Primorskem kakšnega. Saj takoj vidiš,če kakšne spremembe nadaljuješ, sicer pustiš. Mislim, da je to le dodatna stimulacija na poti do cilju.

Glede mild postopka je pa takole, od prve injekcije (5.dan M) do punkcije traja tam od osem do devet dni, to je vbistvu kratki protokol.

maj74

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar februar 20 22 Jun 2010 22:14

Pozdravljene.......vsem, ki razmišljate o novem postopku in vsem, ki ste trenutno v postopku stiskam pesti, da kmalu zagledate plusek. Osebno bom šla septembra v nov boj,......moj peti. Za katerega upam, da mi prinese pozitiven rezultat in predvsem srečen konec.

lp, februar20


Srečno punce:)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar skratek2 23 Jun 2010 09:13

Maj 74, kvaliteta semena se lahko zelo spreminja, tako da ni nič nenavadnega, če jim kasneje, ali prej uspe doma.
Jaz poznam primer, ko je bilo seme super, na ivf pa poraz....ker je mož pred par meseci preboleval pljučnico z visoko temperaturo, ta pa vpliva na spermo. Tudi biologinje so tako razložile paru, takoj po PO.
Sicer pa, samo da rata, pa ni važno kako.

lp
škratek

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Majalina 1 Jul 2010 11:49

Pozdravljene,

tudi jaz imam IVF avgusta. Zame je to prvic tako, da mi bo vsaka nova informacija v pomoc. Danes sem sla na ginekolosko na posvet, pa so mi rekli naj pridem avgusta. razumem, vendar bi rada vsaj kaj zvedela. kako vse to poteka... kako dolgi, kako kratek protokol... a je potrebna bolniska... pocitek... ali sploh ne...

mi lahko kaj vec poveste?

hvala in veliko srece vsem!!!

m.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Jeny 5 Jul 2010 11:52

Pozdrav vsem skupaj!
Februarja sem opravila IVF postopek pri dr. Rešu! Prvič in USPEŠNO!!!!!
Postopek steče tik pred menstruacijo, traja pa dobrih 14 dni. Ker gre za hormonsko stimulacijo, je prisotne nekaj slabosti, vendar je verjetno odvisno od posameznice ali je bolniška potreba ali ne. Vsekakor pa je, oz. je bilo vsaj pri meni, potrebno nekaj dni po punkciji. Z veseljem odgovorim na vsa dodatna vprašanja, ker se še predobro spomnim, koliko je vsaka informacija takrat pomenila meni. PA POGUMNO!!!! BREZ STRAHU!!!!!! SAJ SMO VENDAR ŽENSKE KAJNE :)))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar majalina 5 Jul 2010 12:25

Jenny,

najlepša hvala za odgovor. A si bila ti v kratkem ali dolgem postopku?

Napisala si, da postopek steče tik pred menstruacijo. Meni so rekli naj poklicem prvi dan menstruacije. A to pomeni, da se v naslednjem ciklusu zacne.. pred naslednjo menstruacijo?

oprosti za zmedenost in hvala za odgovor!!!

drugace pa cestitke!!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Jeny 5 Jul 2010 12:52

Nikoli nisem zasledila izraza "dolg ali kratek postopek"....hmmmmm, tako, da ti na to vprašanje ne znam odgovoriti... Sicer sem pa naročena tik preden sem jo dobila- en dan prej in tudi začela že z inekcijami, običajno se pa res verjetno začne na sam, prvi dan menstruacije.
In ja, če so ti rekli da pokličeš, to pomeni, da greš v akcijo :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar majalina 5 Jul 2010 13:31

Hehe, no, sej bom kmalu ugotovila :-)

samo se to mi povej... ali moras vec cas postopka biti v blizini kraja, kjer si v postopku... kolikokrat gres na ultrazvok,...

to me zanima, ker bom v tistem casu na dopustu in me zanima, ce lahko sploh kam grem...

postopka sta dva. en je kratek, drugi dolgi. pri enem zacnes z inekcijami drugi dan menstruacije, pri drugi varjanti pa 22 dan. vsaj tako mi je rekla sestra na ginekoloski...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh