Neplodnost

Zrcalno darovanje spolnih celic - na forumu darovanje spolnih celic

Default avatar

julia

Drage prijateljice, pozdravljene.
Na forumu darovanje spolnih celic, je dr. Pintarjeva, odprla temo, na katero bi podale svoje koristne predloge, mnenja in še kaj glede zrcalnega darovanja spolnih celic.
S tem, nam dajejo veliko možnost, da sami pari, drug drugemu pomagamo in da se enkrat ta začarani krog obrne nam v prid. Menim, da se je treba s partnerji pogovoriti in skupaj ugotoviti, da je res, če darujemo, lahko rezultat samo ta, da pričakujemo tudi celice, ki bodo enkrat namenjene tudi nam.
Že na darovanju spolnih celic sem povedala, da sva midva v postopkih že darovala in iz lastnih izkušenj povem, da tudi moški ob dajanju semena doživljajo strese, in da bi bilo mogoče dobro, če bi seme lahko prinesel od doma, saj je doma vse lažje, kot na kliniki, kjer čuješ vsako odpiranje vrat, pogovore na hodniku in v drugih prostorih.
Razmislite in se odločite. Rešili bomo sami sebe.
Default avatar

zofa

moja podpora!
Default avatar

lara m

Hojla!

Midva vedno prineseva seme od doma. Sva se tako dogovorila z zdravnikom in ni bilo problema. Do bolnice imava pol ure, potem pa tudi vedno se nekaj casa cakava na oddajo semena. Ne vem pa kako bi bilo, ce bi bila se bolj oddaljena.

Se pa strinjam, da tudi za nase moze ni tako zelo preprosto. Se doma ne, kaj sele v bolnici...

LP/Lara
Default avatar

GoYa

Tudi v današnji ONI je dr. Pintarjeva odgovorila na odzive bralk in omenila možnost zrcalnega darovanja.
Default avatar

Ninica A.

Zrcalno darovanje ? Pa saj je sama GK nasprotovala temu !! Češ, da gre za pritisk na pare, ki prejmejo darovano celilic, naj darujejo tudi sami. Poleg tega - kdo lahko pričakuje, da bo ženska, ki se nekaj let NEUSPEŠNO trudi v postopkih OBMP, darovala svoje celice (preden rodi SVOJEGA otroka) in s tem zmanjšala možnost za lastno zanositev ???
Default avatar

zofa

Ne štekaš! Zrcalno darovanje med pari, ki so v darovalskih postopkih!!!!!!!!!
Default avatar

Zmajevka

Ninica, preberi si današnjo Ono.

Drugače pa se mi to zrcalno zdi najbolj smiselno, ker takšnih altruistov, ki bi darovali celice ne da bi se sami srečali z neplodnostjo, je resnično premalo.

Srečno!
Zmajevka
Default avatar

Andreja

Pozdravljeni!

S skupnimi močmi lahko ljudje precej spremenijo in izboljšajo zadeve. Tokratna izkušnja in odziv ljudi, po članku v prilogi Ona je zopet to potrdil.
Dr. Bojana Pinter je v svojem članku dala nekaj zelo dobrih iztočnic, ki so vzpodbudile odziv in danes lahko z veseljem opazujemo, kako strokovnjaki in uporabniki zdravstvenih storitev Ginekološke klinike v dialogu želijo sooblikovati novo usmeritev na področju zdravljenja neplodnosti preko “Zrcalnega darovanja”.
Na Med.Over.Net- ovih forumih Neplodnost in Darovanje spolnih celic zadnji mesec potekajo debate okoli darovanja spolnih celic. Odprto je bilo kar nekaj tem:

Darovalka s težavami
Avtor: Franca
Datum: 02-08-05 08:15


Vse poti vodijo v Rim- le naše z darovanimi celicami ne
Avtor: savina
Datum: 03-08-05 16:42zadnji podatki - julij 2005
Avtor: bpinter
Datum: 10-08-05 09:47Ali berete forum neplodnost?
Avtor: Enna
Datum: 09-08-05 14:52Kaj menite o zrcalnem darovanju?
Avtor: bpinter
Datum: 13-08-05 20:37Zdaj pa se postavlja pomembno vprašanje, kaj z vsem, kar ste izpostavili, narediti. Mislim, da je zdaj prava priložnost, da se podajo konstuktivni predlogi, osebna videnja in mnenja. Predvsem bi na tem mestu prosila tiste, ki imate osebno izkušnjo neplodnosti in zdravljenja neplodnosti, da poveste, kaj vi menite o “Zrcalnem darovanje” in kakšne predloge, lahko na podlagi lastnih izkušenj, posredujete na Ginekološko kliniko, ki želi razvijati ta program.

To storite na tem naslovu:

Hvala za vse predloge!

Vaš Zavod Med.Over.Net
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

Ninica A.

česa ne štekam ? Seveda gre za zrcalno darovanje, kakopak ! Morda pa bi raje kazalo vprašati GK ali šteje 24 otrok, rojenih v petih letih darovalskih postopkov, za uspeh. In morda tudi to, kam dajo 20 milijonov letno, ki jih dobijo za darovalske postopke...