Med.Over.Net

Neplodnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Branka Žegura

stop injekcija že 8 dan in punkcija 10 dan ???

Default avatar

prehitra33

Živjo

zanima me, ali je že katera tako reagirala na injekcije, da je že 8 dan (se pravi takoj po prvem UZju) zvečer si že morala dati stop injekcijo in imela punkcijo potem že 10 dan? Jaz imam tak primer in me skrbi, da je to slabo. Imela sem vodilni folikel velik že 19mm. Je pa to že moj 5 postopek in še nikoli nisem tako reagirala, ponavadi sem imela stop injekcijo na 10 ali 11 dan in potem punkcijo na 12 oz 13 dan.

Mi katera lahko pove svojo izkušnjo.

Hvala in srečno vsem
Default avatar

vk17

ja če je folikel že toliko velik nimajo kaj čakat, v vsakem postopku reagiraš drugače, jaz sem mela punkcijo že 11, dan pa tudi že 18 dan. Poznam punco ki je imal stopko že po prvem uz pa je zdaj že mamica, baje je boljš če traja stimulacija krajši čas kot daljši.
Default avatar

prehitra33

Hvala za odgovor, si me malo pomirila ;-)
Upam na najboljše.
lp
Default avatar

Orhid

Zdravo, jaz sem imela stopko 9 dan in punkcijo 11 dan, pa sem imela 9 celic - je pa res, da se je izkazalo, da je bilo 5 od teh nezrelih. A so tebi v vsakem postopku sprememnili terapijo?
Default avatar

prehitra33

Ohrid,
to je že moj peti postopek. Imela sem 3x puregon, vsakič malo več, 2x pa Menopur. Prvič so mi dali 250 Menopura in sem dokaj počasi reagirala, punkcija je bila na 13 dan, sedaj pa 300 Menopura pa bo punkcija že na 10 dan. Imam pa tako velike doze, ker so mi en del jajčnika odstranili in je posledično malo slabši AMH. Jaz upam vsaj na kakšne 4 celice ;-).

lp
Default avatar

Orhid

Držim pesti na čimboljši izplen - sporoči, kako bo!

A si na GK LJ? Koliko časa si čakala vsak ponovni postopek? Jaz sem prvi postopek začela 22.11., menstruacijo pa sem dobila 15.12. Upam, da bom šla lahko kmalu v naslednjenga.
Default avatar

prehitra33

Sem v ZD Dravlje.

Pred naslednjim postopkom sem vedno imela vmes 3 menstruacije, se pravi sem šla s četrto menstruacijo v naslednji postopek. Po tem kar si napisala, mislim, da bi mogla iti nekje v marcu v naslednji postopek.

Srečno tudi tebi ;-)
Default avatar

Orhid

Jaz imam bolj na poredko menstruacijo, tako da bom šla po vsej verjetnosti šele sredi aprila, če morajo miniti 3 menstruacije. Srečno na punkciji!
Default avatar

Mima90

vk17 je napisal/a:
baje je boljš če traja stimulacija krajši čas kot daljši.
Pomojm to ni ravno res, ker je kvaliteta celic odvisna bolj od drugih dejavnikov kot pa dolžine stimulacije. Jaz sem tudi imela že dva folikla v velikosti 19 pa mi niso dali stop injekcije ampak mi stimulacijo še podaljšal da bi dozoreli tudi drugi, ki so bili manjši. Po prebiranju forumov sem sicer zasledila da običajno ustavijo postopek, sem pa vesela da ga pri meni niso, saj sem veliko pridelala in imam veliko zamrznjenčkov.
Default avatar

vk17

Mima90 - dejavnikov je ogromno, od katerih mnogokatere ne poznajo niti zdravniki, v bistvu gre za probavanje, da bodo zadeli pravi trenutek. seveda kdaj je pravi trenutek, ne morejo vedeti, ker niso vedeževalci, prav tako vsaka ženska regira drugače, tudi ob istem protokoli in dozi, ista ženska lahko drugače reagira, se pa odločajo na podlagi izkušenj. odvisno je tudi ali gre za dolgi ali kratki postopek, v dolgem postopku se vedno čaka da so folikli najmanj 20 ali več, prav tako je dolgi postopek bolj kontroliran, in ni je manjša verjetnost da bodo folikli popokali.

Orhid - če si imela veliko nezrelih, bi mogoče morali probati s podaljšano stopko, ko si daš stopko kakšno uro prej kot je običajno.
Default avatar

Mima90

Ne postavljam jih jaz na mesto "vedeževalcev", bolj me je zanimalo pač tista izjava glede hitrega reagiranja. Vem da oni več ali manj poskušaju pomagati k zanositvi, na podlagi izkušenj (ki jih imajo kar veliko glede na to da se s tem ukvarjajo že 30 let), potem pa kot nam je dano, tako bo.
Default avatar

prehitra33

Živjo,

da poročam kako je bilo na punkciji. Našli so 5 jajčnih celic :-) Jaz sem zadovoljna, upam samo še, da bo večina zrelih.

Srečno vsem ;-)
lp
Default avatar

Orhid

Prehitra33 super, naj se vse oplodijo :)
Default avatar

prehitra33

Živjo,

da napišem kako zaenkrat kaže po tako hitri reakciji na injekcije in punkcijo že na 10 dan, da mogoče ostale ne boste zaskrbljene kot sem bila sama. Še vedno se lahko ok izteče :-)

Od petih celic je bila ena nezrela, ostale štiri so bile zrele in so se oplodile. Dve lepi so vstavili, dve pa sta bili tudi ok in so jih na peti dan zamrznili. :-) Zelo zadovoljna z izkupičkom. Najboljši postopek do sedaj, tako da očitno ni slabo, da sem tako hitro reagirala. Res me je skrbelo. Na transfer sem šla čisto pripravljena, da mogoče bo pa slab rezultat. Naj povem, da sem pred tem od 5,6 celic vedno imela vsaj dve nezreli, potem sta se pa tudi samo po dve oplodili. Zamrznjen zarodek sem imela samo en enkrat, s tem da je to že moj peti postopek.

Sedaj pa še en teden čakanja na test :-)

Srečno vsem, lp
Default avatar

vk17

no vidiš. se mi je zdelo da sem nekje prebrala, da je boljš da je stopka čimprej, da je boljše v postopkih da celice čimprej dozorijo, ;) pa ponavad berem medicinske članke, ne kar neke zapise po forumih. Seveda pa je vsaka ženska drugačna in tudi vsak postopek je lahko drugačen. Držim pesti za naprej ;)
Default avatar

Luca2015

Jaz sem imela v tem postopku stop injekcijo ze 7. dan in punkcijo 9. dan (danes). Imela sem 9 celic in drzim pesti da so ok!
Default avatar

prehitra33

Luca2015,
a to si imela stop injekcijo 7. dan špikanja ali 7. dan menstruacije?
Jaz sem dobila stop injekcijo 8. dan menstruacije oziroma 7 dan špikanja.
Pri meni se je izkazalo, da tako hitra reakcija ni bila nič slabega. Držim pesti tudi zate, čimveč lepi zarodkov :-)
Default avatar

Luca2015

Jaz sem imela stopko 7.dan spikanja, se pravi 8.dan menstruacije. Isto kot ti 😀. Hvala za vzpodbudne besede 🤞🏻
cron