Med.Over.Net

Neplodnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Branka Žegura

Klinika EUROPE IVF International

Default avatar

Pikica02

Zdravo Kamen123, glede klinike se jaz nato nisem odlocila za Europa IVF Internatiobal,ampak sem sem se preusmerila na Pronatal.
Ni mi zal da sem se nato tako odlocila,so zelo prijazni,imajo zelo urejeno okolje,pocutis se varno.
Default avatar

vk17

dolenjca - Koliko in kako pa jemlješ pa kakšno imaš vrednost TSH? To si dobila poseben termin pri tirologu ali kako? Pač pri meni so vrednosti v "mejah normale" in potem je pač kao terapija primerna, čeprav pač vsi dr. ki se ukvarjajo z neplodnostjo pravijo, da je optimalna vrednost med 1-2, pač problem je ker sem prej mela tako zdravnico, ki me ni nikamor naprej pošiljala, zdaj ko sem jo menjala, upam da bo boljš, pri tirologu sem bila pa nazadnje leta 2004, ko so mi postavili diagnozo.
Default avatar

vk17

Brave2017 - evo sem dobila vrednosti za prolaktin, je 31 kar je rahlo povišan, ampak sem ga delala 20 dan ciklusa, ko bi lahko bil povišan zaradi lutealne faze, oz bi lahko bil povišan tudi zaradi igle. zdaj pa nevem a kaj glede tega naredit ali ne.
Default avatar

Brave2017

Meni so ga vedno merili od 2 do 5 dan ciklusa.... žal, ne upam trdit da bi lahko bila za to kriva zadnja faza. Ampak saj to ni tolk ful povišan, 25 je zgornja meja. Povprašaj, boš vidla kaj bodo rekli.
Default avatar

vk17

Brave2017 - saj sploh nisem pomislila na 2-5 dan sem pač hotla čimprej testirat, koliko sem prebrala zna prolaktin v lutealni fazi narast zato bi ga naj delal na začetku cikla. Prolaktin sem imela rahlo povišan že ob prvem testiranju pred 2,5 L, ko sem ga imela 35, potem šla na ritem, kjer sem ga imela 23, in so potem rekli da to nebi smelo predstavljati problema, zdaj pa sem ga šla preverjat ker je omenila to embriologinja, in je čist možna situacija, da je bil pač zaradi lutealne faze, zaradi igle in ker sem se kakšne 20 min pred odvzemom krvi zjokala pr dr. v ambulanti, pač povišan. Razmišljam da bi šla do moje gin. v leonišču oz. do embriologinje in da se vsaj pomenmo glede na to da se že 7 dni pikam s superfactom.
Default avatar

Alta1

Vk17 ja jaz sem ga tudi imela povisanega,ker sem ga delala tako pozno kot ti nekje 20 dan cikla,sem ga pa morala ponovit,na drugi dan cikla in je bilo vse v mejah normale:)
Tako,da je to po moje zaradi lutealne faze ali pa tudi vboda ja, sem si jaz razlagala.
Srecno
Default avatar

Brave2017

Vk17 - Glede na to, da je tvoja gin. zelo poslušna, pojdi in povprašaj. Nimaš kaj izgubit, lahko te pomiri. Vzrokov je več....
Default avatar

vk17

Brave2017 - jo bom probala ulovit kje po hodnikih :D Če mi bo seveda zneslo ker letam samo od dr do službe, doma seveda cel popoldne raziskujem kako pa kaj, in razmišljam da bi šla kar na bolniško da ne bo vsega preveč.

Alta1 - saj jaz tudi tako mislim in glede na to da sem že v postopku nimam vole še prestavlat.
Default avatar

vk17

Alta1 - pa še to, kakšne si mela vrednosti na 20 dan pa kakšne pol na drug dan cikla pa si mela ritem prolaktina ali enkratno merjenje?
Default avatar

vK17

No, me veseli, da si začela razmišljat o bolniški....

Ma se meni zdi, da je bilo pri meni uspešno v tujini predvsem zaradi tega, ker sva bla tam in sva imela čas le za to in nobenih drugih obveznosti!

Prej pa sva vstajala tudi ob 4.30 da sva bila do 7 v Lj, po UZ takoj letela v službo, so me že klicali, kje kako pa kaj...

To niso enostavne stvari, toliko sestavin mora premleti naše telo, toliko pričakujemo od njega a sami mu ne pomagamo. Naredi nekaj za telo, ti bo hvaležno.... Držim pesti!!!!
Default avatar

Brave2017

Vk17 - sori, sem zgleda začelo tako vneto tipakt, da nisem videla, kam pišem in sem pod uporabniško ime napisala tebe in ne Brave2017. Se opravičujem!!!
Default avatar

vk17

Brave2017 - np. itak sem zdaj 4h v bolniški zaradi terapij in mi zjutaj ne bodo težil in se ne bom rabla zgovarjat kje sem bla ker itak pridem kasneje, ko pa dobim še druge injekcije in ko bom vedla kako pa kaj pa si bom tudi lažje naplanirala pa šla na bolniško ali dopust da se umirim.

Me pa zdaj heca m., ko bi mogla prit je pa kar ni, in se bojim da bi modo podalšal še za en teden, še en teden dodatnih injekcij :S
Default avatar

Brave2017

Ma ja, psiha dela svoje... pa če mi hočemo ali ne...

Držim pesti da se čimprej vlije in da ti ne podaljšajo injekcij....

Kar se prolaktina tiče, pa lahko še jaz vprašam endokrinologinjo, če bo hotla kaj povedat, na to temo... imam 27 ravno pregled, zaradi kortizola in sedaj ko imam potrjeno nosečnost, nimam več Bromergona za prolaktin... Bom povprašala, kako pa kaj ....
Default avatar

vk17

Hvala ti Brave2017, če se boš spomnla ;) 28.2 mam pa jaz UZ tako da upam da bom že kaj več vedla do takrat.

Ja mi je lih malo prej ena kepa crinone padla vn, tako da je po mojem to zadrževalo m. (upam) pa da se najkasneje jutri vlije, da bo do srede že konc.
Default avatar

Lili 33

Brave2017,pozdravljena...

Jaz se konec avgusta odpravljam v Prago IVF INTERNATIONAL dr.Kult...
Ali mi lahko poves kje si kupila zdravila in koliko si odstela za njih??
Kako napreduje nosecnost??
Hvala
Default avatar

Pik02

Hej Lili 33...meni so predpisali terapijo z Menopurjem...zdravila pa sem dobila nekaj v Sloveniji preko Lekarne,nekaj sem sla pa v Avstrijo iskat-sem imela kar tezave z nekaterimi zdravili.
Menopur,Gonapeptyl in Fraxiparina mi je se ostalo...
Zelim ti vso sreco😉
Default avatar

erika 1

Lili 33,
Smem vprasati, kako je bilo na Ivf Internatiol klinik?
Hvala :)
Default avatar

vk17

Halo punce. Ge je kateri ostalo kaj gonala, centrotide ali ovitrelle. Se naj javi.