Med.Over.Net

Neplodnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Branka Žegura

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Default avatar

lucky555

Naploh grema prvic v postopek.. zdaj cakam na menzo, da zacnem jest kontacepcijo.. punkcija naj bi bila okoli 19.2.18 .. imaela bom kratek protokol, ker sem bila na ultrazvoku in je rekla gin., da imam dosti foliklov in mocne ovulacije.. dali mi bojo minimalno stimulacijo hormonov.. rekla je da bi mogel bit uspesen ze prvi postopek, ker je tezava pri mozu v morfologiji, zdaj so pa ugotovili z nadaljnimi preiskavami, da ni take panike da ima vseeno 70% od teh ki so ok vseeno morfolosko vredu.. prva napoved je bla katastrofalna, androlog je rekel, da po naravni poti verjetno nikoli, mogoce v 20 letih..v bistvu gre za poskodbo, ker se je profesionalno ukvarjal s kolesartvom v najstniskih letih, tako je tezava ze pri nstanku pravilnih oblik spermijev..
Default avatar

lucky555

Aja pa nobenemu nisva povedala, da greva na ivf razen moji sestri.. in grema zadnjic kri dat za testiranje za hepatitis.. baje je taki postopek, da mora vsak par it v mb.. v miljonih letih nebi pricakovala, da srecas koga tam in glih srecava punco od bratranca, ki dela v ukc. Je pa to testiranje cist posebej v kleti, loceno od laboratorija za kri.. in sem samo rekla, da grem kri dat pa nic nisem komentirala, naj si mislijo kar hocejo.. ene kolegice poznam ko vse podrobnosti razlagajo vsem o postopku. Nama je to bolj intimna stvar..
Default avatar

Ojla11

Lucky,

pametno da nista govorila. To je cisto vajina osebna stvar. Ni kr vse za govorit okrog. Pa tudi bolj te bodo pustili pri miru, drugace bi te lahk skoz kaj spraseval... a je ze, a bo, a kdaj, ... ze tako je vse to tezko odmislit in se sprostit.
Default avatar

Annaaa12

Jaz grem takoj zdaj po neuspelem postopku po moje pingvincke.. imam samo 2 in upam..da oba prezivita odmrzovanje..
Postopek imam brez zdravil.12 dan 1 menste imam prvi uz. Da vidi kako dalec smo.. in takrat bom zvedela kaj vec.
Komaj cakam...
Default avatar

Nives88

No nas je pa kar nekaj januarja v boju💪💪 tudi jaz grem s to menstruacijo po zamrznencka🤗 skepticna sem samo zato ker gremo v spontanem ciklusu, niso pa sigurni ali imam svoje ovulacije dost mocne🤔🤔 bomo vidl..pustimo se presenetit😉 srecno vsem upam da bomo februarja ze vse sporocile veselo novicko🤰🙊
Default avatar

Annaaa12

Nives88...drzim pesti.....zate...
Kje mas postopek?? V lj??
Kdaj imas prvi uz....
Default avatar

serena1

Evo, drage moje, jaz sem tudi januarska oz začnem konec januarja s kratkim protokolom, potem pa v boj. Sem pa v Ljubljani. Se bomo verjetno s katero še kaj srečale :)
Default avatar

Annaaa12

Serena...kratki protokol...?? Kako to zgleda?
Bom drzala pestke za vse nas ...
Default avatar

Nives88

Annaaa v lj imam ja...ti?? Za prvi uz nic nevem ko dobim M poklicem pa mi povejo kako naprej...tudi jaz drzim pesti za nas vse✊💪
Default avatar

Annaaa12

Jaz imam pa danes zadnji dan m.. 12 dan imam pa uz.. potem bos malo za mano....
Default avatar

Annaaa12

Jaz sem v lj..pri dr.Resu
Default avatar

serena1

Annaaa12 je napisal/a:
Serena...kratki protokol...?? Kako to zgleda?
Bom drzala pestke za vse nas ...
Kratki protokol pomeni, da si daješ injekcije od 2. dne dalje. Dolgi protokol pomeni večjo dozo hormonov, ki jo dobiš že 22. dan prejšnjega ciklusa. ;)
Default avatar

serena1

Nives88 je napisal/a:
Annaaa v lj imam ja...ti?? Za prvi uz nic nevem ko dobim M poklicem pa mi povejo kako naprej...tudi jaz drzim pesti za nas vse✊💪
Nives, če boš na UZ prišla proti koncu januarja, se bova pa verjetno srečali. ;)
Default avatar

Nives88

Annaaa super srecnoo...upam da bos prva z dobrimi novicami🤗 serena okoli 18ga naj bi dobila M in ce je ultrazvok 12 dan M potem sm cist nakonc januarja😉 zna biti da se srecamo🙈
Default avatar

lucky555

Jaz sem zacela jemati kontracepcijske 2. Dan cikla po navodilih.. jemati jih moram do 4.2. Kaj pa pol, dobim menstruacijo? Al kak poteka to?z gonalom bi naj zacela 9.2.18 7.2.18 imam prvi ultrazvok pa mi ni jasno kak, ce bi naj mela takrat menstruacijo.. mi zna kera povedat?
Default avatar

Tiyana

Da se še jaz malo javim...
Uf vas je pa kar nekaj za katere so bo navijalo že ta mesec.

Jaz sem bila danes urgentno na infekcijski ker moja mami ne ve če sem prebolela norice. Za ošpice pa rdečke je sigurna za norice pa ne. In ker je med tedno za noricami zbolel en otrok ki je bil pro nas na obisku me je osebni dal pod nujno testirat.
Jutri izvem rezultate. Sem bila pa v roku 3 minut ob prihodu že pregledana. Pol za kri sem čakala v drugi čakalnici kajti ko vidiš vse v maskah, zrak katastrofa... če si čisto zdrav kaj stakneš tam.
Ko je videla zdravnica da sem tanosila z ivf me je prvo vprašala kok stara ja kot da mlajše pa nimajo teh posegov..

Orhid kako je s tabo? Čakaš februar?
Default avatar

Luca2015

Evo punce, se tudi jaz malo javim po nekaj mesecni pavzi.
Konec januarja greva v postopek (2.poizkus in upam da zadnji). Postopek mam kratki, malo vecjo dozo hormonov in upam na vec celic( prvic jih je bilo 5). 🤗 Zdej jeva oba se profiterol... ce bo mogoce kaj pomagalo.
Upam da bo 2018 uspesno za vse nas!
Default avatar

banana2

tyana...a nisi ti ze nekaj casa noseca? al kako?sem na napacnem forumu
Default avatar

banana2

tayana...skoz negativne stvari pises.takrat zaradi sira..zdej norice..pa medicinske sestre so ti ne vem kva hudga nardile.odpri si nov forum drama po uspesnem ivf..halooooo..
Default avatar

Tiyana

Banana2 se opravčujem za sodelovanje na forumu. Sem mislila, da vsake toliko še vedno lahko kaj napišem in seveda navijam za vse.

Ne bom več sodelovala .
Vsem želim, da čimprej zagledate svoje pluske in seveda dojenčke.
Srečno!