Med.Over.Net

Neplodnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Branka Žegura

IUI/IVF/ICSI Maj 2017

Default avatar

Jagoda81

Femaro sem jemala tudi sama..

Ja, saj ne ves kaj je tezje:) verjetno bom sla kar na krvnega spet, med cakanjem pa si bom privoscila en ogrooomen sladoled:) ma, kar bo bo..vazno, da ne obupamo:)

Drzim pesti zate:)
Default avatar

Allstar

Ja se strinjam, važno, da ne obupamo ;). Čeprav je včasih težko ostati pozitiven.

Na kateri kliniki pa sta vidva? Si naredila takšne lušte, da bi šla kar s tabo na sladoled med čakanjem ;).
Default avatar

Matura

Ja seveda. Ivf postopek. Po naravni poti zal ni slo ceprav so izvidi ok . Mogoce emso mal :-)) Allstar ali si ti ze v postopku ze po konziliju? Lahko se najdemo tudi na fbju bo lazje kontaktirati?
Default avatar

Sarah17

Allstar hvala za info...res si nisem znala predstavljat koliko časa to traja :) punce držim pesti da čim prej zagledamo tist dolgopričakovani plusek :))
Default avatar

Jagoda81

Allstar, midva sva ze od vsega zacetka v Mb. Sva zadovoljna z njimi, ceprav do zdaj se ni bilo uspeha. Sva si pred zadnjim postopkom vzela malo daljsi premor.

Ja, sladoled:) jaz mojemu vedno pravim, da crkljanje ne skodi:):) si ga punce kar zasluzimo.
Default avatar

Allstar

Matura, se strinjam, da se dodamo tudi na fb ;). Pošlji mi kontakt na ZS, pa se poveževa ;) .
Jaz nimam konzilija, ker imam IUI in tam ga menda ni? Meni je samo ginekolog rekel, da grem v IUI, dal Femaro, 1. dan M moram poklicati, da se naročim na UZ in to je to.

Jagoda, ti si jemala samo Femaro, ali v kombinaciji s kakšnimi injekcijami? Saj v MB naj bi bili najboljši, tudi tuji strokovnjaki priporočajo MB. Kako si? Vse tako kot mora biti? Jutri pa krvni in sladoled a ne ;)?

Sarah, ni problema, zato pa se odpirajo takšne teme, da se delijo izkušnje in da pomagamo ena drugi, kolikor pač lahko ;).

Držim pesti za vse!
Default avatar

Jagoda81

Ojla:)

Allstar, najprej sem jemala Femaro, kasneje pa sem dobila se injekcije gonal in cetrotide.

Zaenkrat sem ok. Nobenih znakov. Zgleda, da bom prvic prilezla tako dalec..ne morem verjeti:) in res jutri je dan d+sladoled..kar bo bo:)
Ti si vredi? Se ze pripravljas na postopek?
Default avatar

Allstar

In, Jagoda81, ti lahko že uradno čestitam ;) ?

Z mojim postopkom ta mesec ne bo kaj :( ..... sem danes klicala, da bi se naročila in še nimajo najinih papirjev :( ..... tako da bom začela s Femaro naslednji mesec in bo IUI malo kasneje....misliš da lahko vseeno jem Femaro ta cikel, tudi če ni IUI? Jo predpisujejo za naravne cikle?
Default avatar

Jagoda81

Oj:)
Ja, lahko mi uradno cestitas:) se nisem prisla k sebi..
Ni papirjev? Potem bos poleti zacela? Glede jemanja Femare pa bi jaz raje poklicala pa vprasala kako je s tem..nisem prepricana in ti raje ne bi nic rekla, da ne bo kaj narobe..sem pa ze od punc slisala, da so jo jemale tri mesece prej..
Default avatar

Veeeva

Jagoda81, čestitam! Tudi jaz sem imela včeraj krvnega in prav tako je bil pozitiven!
Default avatar

Jagoda81

Veeeva, hvala:)
Cestitke tudi tebi:):)
Default avatar

Allstar

Jagoda81 cestitkeeee :)!! Zdaj pa drzim pesti in srecno do konca ;).
Veeeva za tebe enako ;) !
Default avatar

Nekala

Zdravo Allstar,
no ne pretiravat prosim s hvaljenjem MB.Če bi ti bila tam in bi imela občutek,da pač delajo po nekih dobesedno svojih smernicah,ne da bi se posameznici kaj dosti posvečali,potem ne bi napisala tega. Tudi jaz lahko sedaj napišem,da sem slišala, da bo so npr. v LJ najboljši.Nenazadnje je tam zanosilo več žensk,ker so večji.Torej imajo še več izkušenj...Ali da je najboljši dr. Reš, ker te tam spremlja le nekaj zdravnikov,k tako bolj spoznajo tvoj primer.Take besede se meni ne zdijo realne,nekdo,ki pa je pred tem in ne pozna ničesar,pa jim bo zelo verjetn verjel.Po moje je vsepovsod tako,da imajo neke svoje postopke.Če tisti način ravno uspe pri tebi,pa ne morš vedet vnaprej.Zato tudi marsikatera zanosi, ko spremeni kliniko.Ali pa na drugi reagira še slabše,tud tako punco sem že srečala v MB,ki je tam reagirala slabše kot v LJ.Sicer pa je itak vse odvisno od nas,ki imamo težave pri zanositvi.
To sem morala napist,saj se mi ne zdi prav,da bi nekdo javno preferiral le eno kliniko,sploh,če vsi nismo enakega mnenja.Nekoga,ki na spletu išče informacije in se na osnovi tega odloča,pa to lahko tudi zavede.Saj vem,da nisi želela napisat nič slabega,pa vendar ker sem jaz imela tam slabo izkušnjo,ne morem biti enostavno le tiho.
Default avatar

Jagoda81

Allstar, hvala:):):)

Tudi tebi zelim vse dobro:) obvescaj nas kako in kaj:)
Default avatar

Andreja1984

Cestitke jagoda in veeeva.. Sedaj pa uzivajta v nosečnosti
Default avatar

Rojenaju3

Ciao,

se pridruzujem, midva pa sva danes ze na 3 inekciji Gonala za Ivf in cez nekaj dni pa punkcija. Sicer pa prvic na Ivf-ju

Upam da ostalim kaze kaj na pozitivno :)
Default avatar

Veeeva

Jagoda81,

ali so ti dali kakšne posebne napotke do prvega UZ? Meni so rekli samo, da s spolnimi odnosi po pameti, karkoli naj bi že to pomenilo, kopanje tako ali tako odpade, razen v morju.. ali si kaj vprašala glede telovadbe, kaj je ok in kaj ne?
Default avatar

Jagoda81

Veeeva,
nic kaj posebaj mi niso rekli. Podobno kot tebi. Spolni odnosi po pameti. Glede sportnih aktivnosti pa tudi po pameti:) meni so omenli, da lahko grem na kaksni daljsi sprehod. Ce sem cist iskrena, sploh ne vem kaj naj delam in kaj ne...ti si aktivna zdaj pred uz? Pocutje je ok?
Default avatar

Veeeva

Jaz se počutim čisto normalno, torej še čisto nič noseča.. tako da sem bila normalno v službi, tudi okoli skačem kot običajno (vozim se s kolesom, sprehajam psa), kaj drugega pa še ne.. na pilates še nisem šla, ker mi je ob ET zdravnica rekla, da raje ne, ker je prenaporno, v savno in bazen tudi nisem šla, ker so mi svetovali, da vsaj 3 mesece ni fino it.

s fantom SO še nisva imela, ker je bilo do testa tako ali tako odsvetovano, sedaj pa ga ni.. sestra na kliniki mi je rekla, da sperma vsebuje nekaj, kar lahko škoduje, zato naj bi jih imela po pameti???

na morje zdaj nisem šla, čeprav sem najprej mislila it, ker bo prevelik hrup (spring break) in ogrevanje na klimo.. ne bi rada preveč komplicirala, ampak se mi vseeno zdi, da bi bilo to pa že malo preveč ;)
Default avatar

Jagoda81

Veeeva, podobno kot jaz:) sluzba, sprehajanje psa, pes v trgovino, ce je lepo s kolesom.
Spolnih odnosov nimava, ker je moj sluzbeno v tujini..bomo ze potrpeli:)
Tudi sama se nisem cisto dojela:) malo me je strah, da ne bo kaj narobe..ampak mislim pozitivno:)
Midva zdaj nisva razmisljala o morju tako, da to ni bil problem..
Ti si ze komu povedala?