Najdi forum

kako shranjujete zelišča

se še učim pa to.
kam shraniti čaj, npr. sedaj sušim bezeg in tuhtam kako shraniti, v kaj…. no, kako vi shranjujete me zanima?

Evo, tudi jaz od včeraj sušim bezgovo cvetje, malo prej, sem ga šla maro prerahljat, ker sušim samo cvetke.

Ko bo popolnoma, ampak res popolnoma suh, ga bom dala v “škrnicel” in v steklen kozarec. Lahko ga pa shraniš v kakšni škatli, ampak pazi, da bo vedno na suhem. 😉

Te zanima še kaj, pikica? 😉

v steklenem kozarcu … brez škrniclja

Vsa zelišča je potrebno shraniti v posodo, ki ni steklena, saj do njih ne sme priti svetloba ( obledijo)., oziroma je posodo potrebno zaščititi. Jaz tudi marmelade shranjujem sicer v steklene kozarčke, a jih potem še ovijem v alu folijo. Barva ostane taka kot mora biti.

bezeg je suh, lepo diši in roke sem imela vse rumene, ko sem ga predevala v skledo 🙂
ma, sem se lotila, pa pozabila, da je treba shraniti :S

kozarce, misliš one za vlaganje? teh imam dovolj 🙂

morda veš kakšno je razmerje v čaju krrt (kopriva, regrat, tropotec in rman) od ašiča?

Sama naredim papirnate vrečke, v katere dam čaje, potem pa v škatle od kapučina (choco cappuccino).
Sem pa nekaj vrečk kupila tudi od zeliščarjev. Enkrat sem jih dobila celo v lekarni.

kar v steklene kozarce za vlaganje.

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

V škatlah od čevljev. Najprej v papirnate vrečke, potem v škatle. Imam pa goro zelišč, tako da od kapučina pri meni ne bi bilo dovolj.

Plehnate škatle od viskija, stekleni kozarci za vlaganje, trde kartonaste škatle od kakih piškotov, včasih pa kar platnena vrečka in fajn zavezano.

Ja, men gre vse v te posode zato, ker rastline kombiniram – mešanice za prehlad, za izboljšanje krvi, otroški čaj, za odvajanje vode,…vsako mešanico pa drobno zmeljem. Sem pa imela včasih vsako rastino v svoji vrečki – potem sem pa premetavala in iskala kombinacije. Malo sem si olajšala delo.

hvala vsem, polno idej ste dali :)))

v papirnate vrečke.

Aja – če ima kdo nasvet za dobro čajno mešanico se priporočam. Se mučim, pa ne najdem dobre mešanice.

Kako pa sušite na primer bezgovo cvetje?

Meni je začelo nekako “smrdeti” in sem vse vrgla v smeti.

Jst dam na pladenj papir in na to bezeg. Ne sme pa biti nagužvano, sicer res rado plesni. Mora met luft.

jaz imam tole na sliki, skor isto je, preprosto za uporabo, sicer uporabljam za petršilj in drobnjak, zdaj pa bi še čaje sušila, bezek se je takoj posušil …. 🙂

[img]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQiP6s3-DKMR6w4dwE83Y8uf2jpeMacuLxG55oxsGpmANEkGsOh[/img]

pikica…
KRRT se meša v enakem razmerju vsa 4 zelišča (čeprav rmana dam jaz malo manj, ker je grenek).
Bezek mora biti v dobro zaprti posodi, melisa pa ne sme priti v stik s kovino.
Podoben sušilnik imam tudi jaz.

jaz shranjujem kar v steklenih kozarcih ali pa v škatlah.

New Report

Close