Forum.Over.Net

Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice

Kako načrtovati vrt, kdaj in kako začeti z ureditvijo okolice hiše ali poslovnega objekta, kako lahko pomaga krajinski arhitekt, kaj lahko naredite sami in kako, kje so pasti pri ureditvi vrta, kaj vse nam ponuja narava, … Vse informacije, da boste v svojem vrtu resnično uživali.

arnika

Default avatar

mama987

Lepo bi prosila nekoga, ki se še spozna na vzgojo arnike doma na vrtu. Zanima me kakšno prst, pogoje, temperaturo potrebujejo semena in kdaj naj jih posadim, da bo vskalilo?
Default avatar

S.

Arnika vam na vrtu ne bo uspevala. Če vam bi morebiti ratalo, bi vam rasla samo 1 leto, naslednje leto je več ne bi bilo.
Rabi precej odcedna tla, okoli nje nikoli ne raste plevel in navajena je na sušo.
Žal je malo verjetnosti, da jo boste uspečno posadili.
Jaz bi jo na vašem mestu 8semena) dala v zemljo nekje na toplem, suhem in sončnem, potem bi počakala in jo naselila v en dobro odceden sončen breg, kjer bi lahko imela pogoje, kot jih ima v visokogorju.
Je zelo zahtevna rastlina.
Default avatar

islandski lišaj

če kdo rabi arniko namočeno v cvet žganje jo lahko dobi pri meni, nabrana v sredogorju, letošnja - 2012, drugače je pa res tako kot je napisala S., arnika vam doma ne bo rastla, ima zahtevne pogoje na višini 1000 m visoko in naprej do 1450 m. Nikakor pa ne nižje od te nadmorske višine, potrebuje tudi čist zrak ne samo čisto zemljo !
Default avatar

maremw

Ni res da arnika raste nad 1000m.jaz jo nabiram na 600m.
In pred leti je ena gospa celo naredila diplomsko iz pridelovanja arnike.. koda pa je ker ravno o kaljenje in vzgoji sadik ni natančnih podatkov..
Semena pa na Strictly medical seeds dobiș