Koprivin čaj
Kopriva je najboljša zdravilna rastlina za čiščenje in tvorbo krvi. Znižuje sladkor v krvi, zdravi sečne poti, ureja izločanje blata in je posebno primerna za spomladansko čiščenje telesa.
Sveže nabrana mlada kopriva je polna železa, pomaga pri izločanju bakterij, proti spomladanski utrujenosti in izčrpanosti ….
lp
Nabiramo jih na krajih, ki so odmaknjeni od cest – predvsem avtocest, ker gre tam veliko prometa in je veliko zdravju škodljivih snovi v teh rastlinah.
Ko je pekoča kopriva posušena, ali sveža skuhana, kot čaj, ni več pekoča. Pekočina v koprivi je mravljinčna kislina, ki s sušenjem in kuhanjem izgubi pekočino.
Koprivni čaj je dovolj, če ga le popariš s kropom in pustiš nekaj časa stati. stati ne sme predolgo, ker postane temen.
Na skodelico čaja, primešs tremi prsti suhe koprive in to bi moralo zadostovati – svežih pa daš nekoliko več.
Tu prodajajo vršičke kopriv http://www.trnovskiokusi.si/rezana-sveza-zelisca-zacimbe.html