Forum.Over.Net

Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice

Kako načrtovati vrt, kdaj in kako začeti z ureditvijo okolice hiše ali poslovnega objekta, kako lahko pomaga krajinski arhitekt, kaj lahko naredite sami in kako, kje so pasti pri ureditvi vrta, kaj vse nam ponuja narava, … Vse informacije, da boste v svojem vrtu resnično uživali.

zaprtost

Default avatar

[email protected]@86

Sem zelo zaprta. Na veliko potrebo grem 1x mogoče včasih 2x na teden.

Kaj naj vzamem proti zaprtosti in "trdemu blatu" (ne zdravila) - kaj naravnega. Kakšna semena....?

Hvala za pomoč...
Default avatar

Kiki

Pri zaprtosti pij veliko brusničnega, slivovega pa tudi jabolčnega soka.
Izogibaj se bananam. Pomagal ti bo morda tudi sok iz aloje vere, saj uravnava črevesno floro in zmanjšuje zaprtost. Suhe slive namočene čez noč v vodi, zjutraj se spije sok in poje slive.
Preiskusiš pa lahko tudi naslednji nasvet: vsak dan pred zajtrkom spijte kozarec vode, v katerega ste iztisnili sok iz pol limone ali limete in sladkali s sladkorjem. Baje pa pomaga tudi soljen paradižnik pred prvim jutranjim obrokom. Lahko poskusiš z Activio!

Ljudje smo si različni, zato je potrebno preizkusiti različne stvari.

Nikjer ni rečeno, da je potrebno iti na blato vsak dan je pa res, da je bolj zdravo.

tule si malce preberi:
http://www.svet-je-lep.com/prehrana/mak ... zastoj.php
Default avatar

tašika

Pri zaprtju pomaga kivi, suhe slive, agrumi - posebno limone, zmleto laneno seme, ki ga namočiš v jogurt. Vsak dan spij veliko vode, izogibaj se bananam in hruškam.
Default avatar

Tajna

dolga leta sem bila zaprta, ko sem šla na toaleto pa joj................. skori bi umrla. Potem pa sem ugotovila, da meni godi če pojem kaj sladkega, kajti pol sem lahko dirkala na WC že čez eno uro. tako jaz sedaj vsak teden dvakrat lepo popapcam kakšno rezino tortice, ali kremno rezino ali papr piškotov. Seveda tudi količino popite vode sem zvišala na vsaj 2 litra dnevno. Prej sem imela nore kombinacije od vsega kar so ti v prejšnjih postih naštevali: od sparjen radenske v kombinaciji z jogurtom, pa češnje in voda... ne bi vse naštevala.
probaj pojesti kakšno žlico res sladke marmelade ali kakšne druge sladke stvari pa boš videla. Saj tudi dojenček če je presladko mleko ima drisko. No izhajala sem iz tega.
Default avatar

betkica

Pojesti je treba kakšno bolj mastno hrano in tudi jabolka pospešijo izločanje blata.
Default avatar

[email protected]@86

Ne boš verjela! Stara sem že 32 let, pa še vedno živim od sladkarij! Tako, da meni ta metoda ne pomaga - prej škodi!
Default avatar

nazar

za redkejše blago pomagajo vlaknine ali semena. kar se ne prebavi rahlja blato. vendar je treba pit zelo veliko tekočine, ker jo vlaknine porabijo, da se napnejo in če ne piješ imaš še vetrove.
Default avatar

mollflanders

Zjutraj na tešče 2 dcl mlačne vode s čistim domačim jabolčnim kisom. Pij dalj časa, da se dobre bakterije jabolčne kisline naselijo v tvojem črevesju.
Sčasoma se bo črevo navadilo na svoje naravno gibanje ob uri, ko boš pila kis.
Default avatar

takonekako

Spij sladkano kavo,v roku 5-ih minut si prazan!
Default avatar

urška

Pozdravljeni,

Sem v 15. tednu nosečnosti. Jaz sem vse od naštetega že probala pa mi ne pomaga. Kaj mi lahko še kdao svetuje,

LP,

urška
Default avatar

teva39

Če nimaš kakšnih ledvičnih težav, ti priporočam zjutraj na tešče 2 dcl tople (ne vroče) slane vode (cca 2 žlički morske soli).
Pa čez noč namočene suhe slive in zmleto laneno seme tudi delata ''čudeže''.
Drugače pa imej na znanje da je črevesje zelo ''čustveni'' organ in da se odziva na negativne zunanje okoliščine, dejavnike in predvsem kako si le-te posameznik prevaja v svoj lastni jezik sprejemanja..............lahko so pa krivci tudi hormoni.
lp
Default avatar

Adidas

Treba je probat več stvari predno ugotoviš kaj pomaga ravno tebi. Ne pomaga vsem enaka stvar. Zapo če poskusiš od vsake ideje nekaj kar jih je tu napisano, nekaj bo sigurno pomagalo, pa niti ena stvar ni umetna.
Default avatar

vesnaca

Tudi jaz sem zaprta že dolga leta.Avsako jutro na tešče popijem 2.dcl vročega donata a se mi sedaj prepava urejuje.Ali pa si kupi tablete Algea in jih vzami 3 krat po tri dnevno zraven moraš tudi piti veliko tekočine.Verjemi nekaj ti bo pomagalo.Vesna
Default avatar

poznam problem

Za zajtrk na tešče ovseni kosmiči in laneno seme, zmešani z mlekom in pogreti. Meni to zelo pomaga.
Default avatar

Lucija

Redna prebava se mi je ustavila z virozo. Mogoče pa hruške, ki jih stiskam skupaj z jabolki. Najbrž bi morala porabiti tudi ostanke. Mogoče bo pomagalo gretje trebuhas Trebnikovo blazinico, z njo sem odpravila kašelj. Donat in suhe slive ne primejo, kot so dozdaj.
Mislim, da ste že vse napisale. Ostane še Portalak in Verolax.
Default avatar

regla

- namočene suhe slive čez noč v vodi, poješ slive in spiješ vodo. še dobre so.
- medex ima ene take male steklene kozarčke (apifit, se mi zdi), kakih 200 g, med zmešan z jabolčnimi vlakni in lanenimi semeni.
- še najraje si pomagam - ker je najbolj učinkovito - z lanenim semenom, čez noč namočenim v mleko ali navadni jogurt. Semena so lahko tudi zdrobljena, važno je, da se namočijo prej za par ur, najbolje jih je pojest zjutraj na tešče, meni sicer pomagajo tudi kadarkoli čez dan.
- marsikoga požene zelen ali črn čaj ali kava, verjetno odvisno od vsakogar posebej. Laneno seme pomoje dela na vseh :)
Default avatar

Lucija

Za g. Turka: Z virozo se je pojavila zaprtost, naravna in medicinska zdravila niso pomagala. Želim zvedeti za učinkovit čaj, ki bi prinesel olajšanje.
Hvala za odgovor!
Default avatar

marinka3

Tudi jaz imam probleme, še posebno, kadar zamenjam okolje (posl.pot, potovanja, dopust). Takrat mi ne pomaga skoraj nič naravnega in se mučim... Sicer pa:
-pijem veliko več (!) vode kot nekoč
-zjutraj pojem activio, v katero dam laneno seme
-jem polnozrnat kruh, če ga sploh kdaj jem, drugače pa vsak dan muesli oz. kosmiče
-topel donat s suhimi slivami mi niti ni pomagal
-pomaga mi, a ne vedno, kivi, suhe fige ali suhe slive
-kava kakor kdaj, bolj ne kot ja
-kolegici, ki je sicer nehala kaditi, je na potovanju pomagala le cigareta (jaz ne kadim, zato ne morem reči)
-pomaga pa tudi več gibanja, rekreacija, meni npr. hoja v hribe, v glavnem nekaj, kjer malo bolj migam s celim telesom
-in še enkrat: VEČ PIJ

Ko pa mi čisto nič od tega ne pomaga, se pa obrnem na Lactecon (sirup iz lekarne), Verolax me pa s krči preveč izmuči ;) Srečno!
Default avatar

solinar

Če ne pomaga nič od vsega zgoraj naštetega je še opcija klistir. Zanesljivo naravna zadeva, kar se pa prebave tiče je pa pomemben način prehrane in redna telesna aktivnost, ki odpravi len metabolizem.

Žal lažje poti ni!
Default avatar

()

Kozarec mlačnega Donata, trikrat na dan pred obrokom (torej zjutraj na tešče, pred kosilom, pred večerjo). Prvi dan morda ne bo nobenega učinka po dveh ali treh dneh pa bo delovalo, zagotovo. In po nekaj dnevih bo najbrž dovolj samo zjutraj na tešče.