Forum.Over.Net

Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice

Kako načrtovati vrt, kdaj in kako začeti z ureditvijo okolice hiše ali poslovnega objekta, kako lahko pomaga krajinski arhitekt, kaj lahko naredite sami in kako, kje so pasti pri ureditvi vrta, kaj vse nam ponuja narava, … Vse informacije, da boste v svojem vrtu resnično uživali.

depresija, anksioznost, nemir, strah

Default avatar

hedikaja

Prosim,povejte,kje se dobi glina!
Default avatar

sissy 333

z depresije pomaga: šentjanževka kapsule-deprim -v lekarni,
wild rose-bachove kapljice-v trgovini z zelišči -pri nas ne vem -v italiji pa sigurno
čaj šentjanževke...
in to kar učinkovito in hitro , pa brez stanskih učinkov :)
Default avatar

pikica mala

Depresija je preveč resna bolezen za naravne pripravke!!!

Če ne zaupaš zdravnikom - zaklaj sploh hodiš k njimi?! Občutek imam,da se ne želiš zdraviti, kar je druga reč. Pomisli malo na svojce! Če imaš simptome, kot si jih zapisala v naslovu, se vzami v roke!!!!
Default avatar

pogosto žalostna

[quote=""pikica mala""]
Depresija je preveč resna bolezen za naravne pripravke!!!

Če ne zaupaš zdravnikom - zaklaj sploh hodiš k njimi?! Občutek imam,da se ne želiš zdraviti, kar je druga reč. Pomisli malo na svojce! Če imaš simptome, kot si jih zapisala v naslovu, se vzami v roke!!!![/quote]

Ja, depresija je resna bolezen in NE tabletke, ki jih dobiš pri zdr. niso alfa in omega. Sama imam že leta kar huda obdobja depresije, pa se teh tablet ne dotaknem, pa če mi plačaš. Že pet let gledam nekoga, ki so ga uničila - diagnoza je bila depresija, potem pa tabletek na tabletek. Danes se ji tresejo roke, da ji vse iz rok leti, pozablja črke, po petih minutah se ne spomni, kaj sva se zmenili, petkrat na dan gre po pošto, pa je nikoli ne prinese, ker pozabi kam je bila namenjena, v trgovini potrebuje tudi po par minut, da najde denarnico, ki jo ima pred nosom, še prej pa pol ure kroži po trgovini in nima pojma po kaj je prišla in da ima nekje celo nakupovalni seznam, v kuhinji je nevarna sebi in drugim, spotakne se na parketu v prazni sobi, in še in še in še. Nikoli več ne bo delala, ker ni sposobna priti v službo - ne z lastnim avtom in ne z avtobusom, ker je to zanjo postalo prezapleteno (vozni red, presedanje, hitro sestopanje) in ker preprosto ni sposobna 8 ur na dan aktivno delati in komunicirati z ljudmi. Lani je praznovala Abrahama.
Default avatar

o

[quote=""Muri ""]
Tako nekako so mi postavili diagnozo, v roko pa potisnili dve škatli Helex-a (neke vrste pomirjevalo), za katerega sem prebrala, da lahko postaneš odvisen od njega. S komerkoli sem govorila, tudi nekaj zdravnikov, mi je svetovalo naj grem čim dlje proč od tega. Ker sem popolnoma izgubila zaupanje v stroko, sem se odločila, da si pomagam sama (saj navsezadnje si moraš sam, kajne?).
Torej prosim, za nasvet, kako se spraviti v red s pomočjo narave?
Kateri čaji, mogoče naravne tablete?

Redno pijem meliso in meto, včasih vzamem tudi persen, kadar imam res velike napore.

Še kak koristen nasvet?[/quote]Pomaga tudi čim bolj zdravo življenje, čim več gibanja na soncu in svežem zraku, pa čim bolj spodbudno okolje. Ponavljaj si pozitivne misli (afirmacije) o sebi (npr. "dobra sem" "uspešna sem", itd. To pomaga. Pa čim bolj pozitivno razmišljaj.
Default avatar

LucijaB

Pa tudi: BACHOVA CVETNA ZDRAVILA (kapljice). Izmed 39 kapljic izbereš primerne zase.
Tehnika EFT: odpravljanje telesnih un duševnih težav.
Default avatar

Boja

Pomaga tudi šentjanževo olje. Vsak dan, najbolje zvečer predno gremo spat, se namažemo s šentjanževim oljem po celem telesu. Blagodejni učinki v 14-ih dneh. Tudi koža je bolj voljna. V primeru, da se namažemo čez dan, se ne smemo izpostavljati sončni svetlobi. Veliko o zdravilnih učinkih šentjanžega olja piše tudi na internetu.
Default avatar

moyka

Nekdo je spraševal kje se dobijo ti izdelki. Lahko mi pišete na email: [email protected] in vam vse razložim...

LP
Default avatar

sunchine

zdravo,
mene pa zanima ali lahko hkrati jemaš deprim in ginseng - naravni izvor za boljše počutje, koncentracijo ipd...
hvala za odg,
Barbara
Default avatar

angelca24

Jaz bi svetovala čentjančevko proti depresiji, a jo je bolje zmečati še z meliso, meti, hmeljem in baldrijanom. Zares pomirja baldrijan, hmelj pomaga pri spanju, pa tudi vrečka sveže sivke bi bila zelo učinkovita. Zelo zaleže tudi đlica olja iz industrijske konoplje, ki pa je zelo dobra še za marsikaj drugega.
Meni pri nemiru in živčnosti pomagajo tudi mnogi zdravilni kamni, ki pa jih je tudi dobro pomešati v neko "mešanico", daš jih v vrečko, nosiš v levem žepu ali za nedrčkom.
Seveda je dober tudi Persen...skratka vse, kar je iz narave.
Default avatar

tianinax

no no.....ne tko govort proti depresivom...jst sm tut odklanjala njihovo jemanje ker sm brala sama taka mnenja tuki gor....men je bla to zadnja resilna bilka ker sm bla na dnu! Ne cakat tolk cajta da pridete na dno ce mate zivcne probleme...to je tko k nekdo k ma sladkorno...nikol si nism mislna da bom zagovarjala stalisce tablet ker sm bla odlocno proti,ampk meni so resili zivljenje...pa sm stara sele 25 let,ampk kaj cmo,nekateri se pac rodimo z nagnjenostjo k anksioznosti,depresiji itd..... S tem da sm zdej bolj skoncentrirana kot kdajkoli prej plus delam u gostilni ker ne bi drgac niti pod razno! Torej ce mate take probleme in ce ste poskusli ze vse pa ni nc bolje,ne se bat tablet,pomagale vam bodo
Default avatar

POlona

POzdravljeni

berem marsikaj o teh zadevah... moj problem je, da že skoraj 10 let jem zdravila proti visokemu krvnemu tlaku, ki je okrog 130/85 (pod zdravili), večkrat imam napad, ko poskoči 180/120, predvsem spodnji mi dela težave... ker sem v teh 10 letih, bila pri vseh specialistih, dala skozi vse raziskave, ultrazvoke, itd... in isprobala veliko terapij, ne morem reči, da mi je kaj pomagalo. Rezultati na vse teste (tudi tumor nadledvične žleze) so bili negativni... moj kardiolog, pravi, da je moj pritisk umeten in da izvira samo iz moje glave.... da imam najverjetneje anksioznost, vendar naj vseeno jem zdravila za visok tlak, ker ga dejansko imam.

RAda bi šla korak naprej... rada bi naredila še enkrat vse razsikave, da izključim morebitne bolezni za srce in tlak in nato morda prešla na zdravila za anksioznost (nikakor za depresijo, saj te nimam), sem celo hiper aktivna in zelo srečna.
kaj menite na kombinacijo kakšnega lahkega zdravila za pritisk in pa anksioznost?

lp

Polona
p.s. stara sem 32 let!
Default avatar

jerneja62

A si pomislila, da imaš morda hormonsko neravnovesje, kljub temu, da si še mlada. Ne moreš si misliti, na kaj vse hormoni vplivajo. Skoči na forum Bioidentični hormoni, dr.Senčarjeva ti bo svetovala.


LP
Default avatar

Jan ez

Pozdrav. Zanimivo, nobeden od odgovorov se ne dotakne vzrokov tesnobe - bivanjska kriza ali kriza bivanja. Življenje za prazen nič - nihilizem. Čemu vse to norenje, ki nas pusti prazne in lačne?! Vse našteto je blaženje posledic in ne vzroka. Res je prehrana pomaga, pomagajo sprehodi, pomagajo pogovori.. Lačni pogovorov, lačni bližine, lačni smisla!! Zdravilo za tesnobo: "Ljubi Gospoda, svojega Boga, iz vsega srca, iz vse duše, z vsem mišljenjem in z vso močjo." Mr 12,30 ali kakor pravi sv. Pavel 1 Kor 10,31 "Najsi torej jeste ali pijete ali delate kaj drugega, vse delajte v Božjo slavo." Tudi sam sem bolehal za napadi tesnobe, toplo priporočam branje svetega pisma začenši z novo zavezo, potem s psalmi, pregovori, sirah.. Priporočam tudi pogovorno molitvene skupine. Tesnoba je bolezen duše. To hrano pa dragi slovenski krščenci vsi vemo kje najdemo. Pozdrav v GOSPODU.