Psihiater odgovarja

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

prisluhi

Default avatar
Pozdravljeni!
Sem mamica 9 mesečnega fantka, ki je strašno zahteven in mi na dan ne dobvoli niti 5 minut zase. Popolnoma sem izčrpana, saj ne spimo ne podnevi, ne ponoči in popolnoma ves čas zahteva, da se ukvarjamo z njim in ga animiramo. Zaradi utujenosti sva se z možem odločila, da ga ponoči prevzame on, jaz pa spim v drugi sobi, da spim vsaj 3 ure na noč. Ker otrok čez dan ogromno sitnari in joka in se dere, imam zvečer in ponoči ali kadarkoli, ko je v hiši smrtna tišina prisluhe in slišim jok otroka. To slišim tako živo, da se večkrat napotim do spalnice in prisluškujem na vratih ali slišim prav. Skoraj vedno so to prisluhi. Prisluhe imam celo takrat, ko spim zraven malega in vem, da spi, pa ga kar slišim jokat.

Kaj naj bi to pomenilo?

Imate kakšen naslov ali telefonsko številko kakega dobrega psihiatra v LJ ali okolici?

Hvala za pomoč in odgovor!
Default avatar
Pozdravljeni,

žal mi je ker ste tako dolgo čakali na odgovor. Z vami je najverjetneje vse v redu in je to kar se vam dogala le znak, da je življenje z majhnim otrokom lahko naporno.
Če ni drugih sprememb in ste napisali čisto vse in tudi vaši bližnji ne ugotavljajo, da se z vami kaj dogaja, potem poskrbite, da si boste oddahnili. Aktivirajte zunanjo pomoč, začnite se načrtno ukvarjati tudi sama s seboj. NA sosednjem forumu Starši in otroci ali starševski čvek lahko preverite da se to ne dogaja samo vam.

lp
Aleksandra Winkler, spec. psihiatrije

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket