Psihiater odgovarja

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Nespečnost zaradi dela

Default avatar
Pozdravljeni,

imam težavo, da se mi pojavlja nespečnost, ko imam preveč dela v službi ali da imam neke roke za oddajo, ki so v moji službi kar pogosti? Poskušam reševati tako, da si pišem kaj vse moram narediti, imam opomnike,vendar ne še vedno skrbi da bi kaj pozabila, tako me teži, da ne morem niti spati, da ponavadi vstanem in delam ponoči , da imam občutek da imam pod kontrolo, da ni neobvladljivo, vse stvari imam rada že prej narejene ravno zaradi tega, vendar pogosto ne gre, ker sem odvisna od drugih prej.
Željo imam, da bi šla na samostojno podjetniško pot, vendar sem se zavedla, da bi imela enake težave, če bi dobila več naročil. Kaj mi svetujete?
Default avatar
Pozdravljena,

to da poskušate zmanjšati svojo tesnobo z dodatnim delom je pot v izgorelost. Sicer poznam kar veliko podjetnikov ki se spoprijemajo s povišano anksioznostjo, so se pač morali naučiti svojo anksioznost sprejeti, jo nadzorovati in kljub njej delati dovolj, ne pa preveč. Seveda, če vam anksioznost zmanjšuje funkcionalnost in kvaliteto življenja, je potrebno ukrepati. Lahko jo zmanjšamo z zdravili, ali se jo naučimo zmanjšati z različnimi tehnikami. Priporočam vam knjigo Anksioznost za telebane, še bolj bi vam pomagala psihoterapija, če imate to možnost.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket