Psihiater odgovarja

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

IZPIS AKTIVNOSTI EEG GLAVE

Default avatar

EEG GLAVE

Pozdravljeni,

Prosim, če mi lahko laično interpretirate izpis aktivnosti mojega EEG:

Nad zadnjimi areali glave beležimo iregularno osnovno bioelektrično aktivnost spektra alfa s frekvenco 11/s in amplitudo 50 mikrovoltov, ki dobro reagira na odpiranje in zapiranje oči. Tudi nad drugimi areali glave je bioelektrična aktivnost nekoliko iregularna, amplitudno mestoma nekoliko malo višja.
V posnetku je nekaj do 2 sekundi trajajočih generaliziranih izbruhov visokoamplitudnih (do 200 mikrovoltov) ostrejše alfa in alfa-theta valov.
Med HV in po njej ter med IFS in po njej pa so prisotni številni od 1 do 4 sekunde trajajoči generalizirani izbruhi visokoamplitudnih alfa-theta valov in tudi ostrih valov.
ZAKLJUČEK: Zmerno abnormen do abnormen EEG zaradi številnih generaliziranih izbruhov iritativnih znamenj, še povdarjenih med HV in IFS.

Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Lep dan.
Mateja Ogradi Urlep
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

laična interpretacija EEG-ja vam res ne more pomagati. To kar jaz lahko razberem, da to ni normalen EEG, kaj pa točno pomeni ta izvid, vam bo razložil nevrolog. Namreč, ne zdravimo preiskave, ne izvide, ampak pacienta. Zato je vsak izvid potrebno interpretirati tako, da je znana klinična slika in v povezavi z njo se interpretira izvid.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket