Med.Over.Net

Psihiater odgovarja

Gensko testiranje za uporabo antidepresiva

Default avatar

Zlata Ribica

Spoštovani,

Na spletu sem zasledila, da obstaja gensko testiranje glede najbolj primernega antidepresiva, ki zelo pripomore k temu, da je zdravljenje čim hitreje uspešno, prilagam link

https://genesight.com/product/

Izkušnje v praksi so zelo dobre, zato me zanima ali je tudi pri nas mogoče naročiti tak test, seveda samoplačniško.

V ZDA ga naredi zdravnik in ga pošlje na analizo, je pa glede na podatke zelo zanesljiv test, ki zelo pripomore k uspešnosti zdravljenja.

Hvala in lep pozdrav
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,
farmakogenomika je sigurno ena od najbolj zanimivih in obetajočih vej medicine. Verjetno bomo v prihodnosti imeli zares test, ki nam bo pomagal izbrati pravo zdravilo za pravega pacienta. Ampak, žal, nismo še tam. Odlične izkušnje in zanesljivost so s strani prodajalcev teh testov zelo precenjeni. Znanstvene študije te zanesljivosti (zaenkrat še) niso potrdile. V resnici ni bilo nobene razlike v uspešnosti zdravljenja v primeru opravljenih genetskih testov in brez njih. Bodite previdni, vsak svojega konja hvali, zato so tudi na straneh ponuditeljev izpostavljeni samo podatki ki jim gredo v prid, ostali pa zamolčani.
Verjamem, da bo v prihodnosti to odlična pomoč pri izbiri pravega zdravila, pričakujem, da se bo zanesljivost postopoma izboljševala, ampak zaenkrat ne vidim smisla v tem, razen za zabavo.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si