Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

vprašanje glede tega

Default avatar

vprašanjee za

zanima me,2 leti nazaj sem brala primer kako je psihični bolnik/duševni (katero bolezen je imel nevem ali depresijo,shizofrenijo ali bipolarna imel pa nekaj je defentiivno) mučil in vlekel po cesti,zlorabljal svojo psičko. Ko so to ugotovili,je bil cel halo,žival so mu odvzeli. na koncu je ta pacient zelo jokal,zelo je imel rad psičko,in je bil obupan.

ta primer mi da veliko misliti,imam shizofrenijo,in imam kužka doma. Res nočem da se mi kdaj to zgodi,da ti nek kliker useka in to začneš delat. zanima me zakaj se to zgodi,brala sem da mučenje živali je osebnostna motnja kot je zastareli izraz psihopat,ampak ta moški ni bil psihopat.

ta primer me je dokaj prestrašil,ker imam sama doma ljubljenčka.
hvala za odgovore,diskutivno mnenje glede tega,ker me zelo zanima lp
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

tega primera ne poznam in težko rečem kaj je bil vzrok tega vedenja. Vem pa sigurno, da je nasilno vedenje med duševnimi bolniki enako pogosto kot med zdravimi ljudmi. Kar pomeni, da je povsem vseeno, če imate shizofrenijo, lahko ste nasilna ali pa ne. To je, kot ste sama omenila, odvisno od vaših osebnostnih potez in ne od duševne bolezni.

Sem vam odgovorila na vprašanje?
Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si