Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Cymbalta

Default avatar

Barbara_S

Pozdravljeni!

Berem po internetu in v bistvu ne najdem, da bi se Cymbalta predpisovala tudi kot pomoč pri nespečnosti.
Oče ima raka, po posvetih z gastro-onkologom dela občasne terapije z Nexavarjem, ki pa mu precej zmanjšujejo apetit in oslabi, potem se terapija za 3-5 tednov prekine, oče se okrepi in potem se z Nexavarjem nadaljuje.
Ima tudi srčno popuščanje, terapija Lorista+Concor.
Proti bolečinam zdaj jemlje Lekadol+Sevredol. Na Analgin je alergičen, Nalgesin in podobnih zaradi težav z želodcem ne sme, Dorete, Arcocsije in Palexije ni prenašal (omotice, izgubljanje zavesti, otekanje nog...).
Cymbalto zdaj jemlje 5 dni, spanje ni zaenkrat še nič boljše, ponoči se prebuja na 1/2 do eno uro, skratka, vsako noč je pokonci vsaj 10x.
Tako Sevredol kot tudi Cymvalto so predpisali v protibolečinski ambulanti.

Lahko kaj komentirate, bo ta mešanica zdravil kaj pomagala za spanje? Kvalitetno spanje, ne dremež in na pol nezavest, kot se je dogajalo z Doreto?

Hvala!
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

Cymbalta je antidepresiv ki je regostriran za zdravljenje velike depresivne motnje, generalizirane anskiozne motnje ter bolečine pri periferni diabetični nevropatiji. Poleg teh indikacij, se uporablja pri različnih bolečinksih sindromih, kot so fibromialgija, mišičnoskeletne bolečine in podobno. Raziskave so pokazale da Cymbalta uspešno zmanjša kronično bolečino. Zato je uvedba pri vašem očetu smiselna.
Cymbalta ne deluje pa direktno kot uspavalo, bolj indirektno, tako da zmanjša bolečino, tesnobo in depresijo.
Če to ne bo učinkovalo, bo morda bilo dobro premisliti o uvedbi močnejšega uspavala, če ni kontraindikacij. Za učinkek Cymbalte bo potrebno počakati vsaj 3-4 tedne.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket