Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Me še ima rad?

Default avatar

Demtja

Pozdravljeni,
S fantom sva skupaj dobri dve leti. Stara sva 18 in 19. Občutek imam da sva premalo skupaj, si nevzame časa zame, in me "ima rad" le takrat, ko nima nic drugega za početi. Na zacetku je bil noro zaljubljen vame, razjezilo ga je če sem mu premalo pisala, sama sem bila še bolj zadrzana. Bil je fant mojih sanj. Potem me je po enem letu dvakrat prevaral. Izgovor je bil da počne neumnosti ko je pijan in da me ma zares rad da nebo več počel tega. Cez en mesec mi je napisal da se je navelical vsega in da greva narazen. To je storil že pri svoji bivši. Vendar po tem zmeraj ko sva se videla je videl samo mene in je storil use da je bil zraven mene. Potem sva scasoma šla nazaj skupaj in spet je bilo kot na zacetku, ponovno zaljubljena. Zdaj pa se mi zdi, da si vzame premalo časa zame. Morda imam samo tak občutek ker drugi pari prijatelji toliko vec časa prezivijo skupaj. Vendar ko sva skupaj je vse lepo, zdi se mi da me ima najrajši. Ni mi všeč tudi njegov odnos do mene in drugih. V dveh letih niti enkrat še nisva šla sama nekam na izlet na sladoled ali bilo kaj. Če jaz predlagam kaksno stvar nima časa, ko pa prijatelji pokličejo pa je takoj za stvar. Razumem tudi da imajo iste interese in da mene to ne zanima. Želela bi edino da si vzame tudi zame kdaj čas. V družbi bi si želela da bi meni in vsem drugim dajal občutek da sem njegova punca. Vendar temu ni tako. Če bi naju videl nekdo ki naju nepozna, ne bi vedel da sva skupaj.
Res sem zelo zmedena glede najinega odnosa. Ali sva še premlada za kaj resnega, ali me nima rad ali pa sem samo jaz preobremenjena z drugimi pari, ki stvari dozivljajo drugace. Obcutek imam da bi mu bilo dovgcas ce bi sama šla nekam, zato ga tudi nemara siliti v to. Pač z mano nemore govoriti o istih stvareh kot sprijatelji in na tak način. Ali se mi samo zdi? Zato popuscam pri vsem in cakam na trenutke ko sva skupaj in je vse lepo. Sem oseba ki prevec razmišlja o vsem, morda je tudi to krivo?
Sorodne vsebine:
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

Jaz ne morem vedeti kaj je v glavi vašega fanta, ali vas ima rad, ali vas nima. Bolj pomembno se mi zdi vprašanje ali ste vi zadovoljna s načinom kako se do vas obnaša. Ali se vam zdi sprejemljivo vse to kar ste napisala. Ali menite, da je to "normalno" in da več ne morete pričakovati? V celem pismu, ste o sebi napisala....skoraj nič, vse kar ste pisala, ste pisala o njem. Kako se on obnaša, kaj on počne, kaj on želi, kaj je njemu dolgčas, za koga si on vzame čas, in za koga si ga ne vzame. Kje ste vi v svem tem?
Kaj si vi želite, kaj pričakujete od moškega, od razmerja, od ljubezni?

Premislite in pišite ponovno, vredna ste več kot si mislite.
Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket