Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Povečana psihična občutljivost zjutraj

Default avatar

jaša1

Spoštovani,

vljudno prosim za vaše mnenje o naslednjem.

Zjutraj, ko se zbudim, sem bolj občutljiv na vse frustracije kot kadarkoli čez dan. Npr. zjutraj, ko se zbudim, grem v kuhinjo in ugotovim, da sem zvečer pozabil pripraviti vodo za čaj, npr. in takrat postanem tako napet in jezen, da bi najraje zakričal ali pa s čim lopnil po kuhinjskem pultu in včasih to tudi naredim. Naj še dodam, da imam zjutraj ponavadi poln mehur in si ga potem olajšam, ko grem na malo potrebo. Ali bi bila ta moja večja jutranja občutljivost lahko povezana s tem, da mi je neudobno zaradi polnega mehurja ali gre za kaj drugega? Naj še dodam, da se mi to ni zgodilo enkrat ali nekajkrat, ampak se mi to dogaja že zelo dolgo - en dan bolj, drugič manj. Vljudno prosim za informacijo, kaj bi to lahko bilo? Je kaj takšnega, kar je treba zdraviti? Je to za psihiatra ali katerega drugega zdravnika?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

na osnovi teh podatkov ni možno ugibati kaj so možni vzroki vaših težav. Če vam opisano provzroča hudo trpljenje ali vpliva kakorkoli na vašo funkcionalnost, preverite pri zdravniku, ali so prisotni kakšni drugi znaki duševne motnje. Brez pregleda ni diagnoze.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si