Med.Over.Net

Psihiater odgovarja

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

bolečine v trebuhu, križu, kolkih

Default avatar

ah problemi

Stara sem 55 let. Pred dvema mesecema me je začelo boleti v spodnjem delu trebuha. Bolečina se stopnjuje in širi - boli me tudi področje kolkov in križa. Bolečina je topa, stalno prisotna, vmes pa še zbadanje in bolečinski valovi. UZ je pokazal manjši miom v maternici in nekaj peska v obeh ledvicah, a dr pravi, da to naj ne bi bil vzrok bolečinam. Ginekološki pregled ok. Bakterij in gliv v urinu ni, kri ok, sčitnica ok.

Jemljem Assentro in Loquen - moj problem je nespečnost in utrujenost - pomanjkanje energije. Splošni dr in psihiater in gin so mnenja, da je možno, da so bolečine psihičnega izvora. Izmenično jemljem Buscopan in Nalgesin forte, a bolečine ostajajo. Ne vem več, kam naj se obrnem po pomoč.

Kakšni so po vašem mnenju lahko vzroki bolečin? Katere protibolečinske tbl.bi mi morda bolj pomagale? Morda še kakšen dodaten pregled? Protibolečinska ambulanta?

Hvala.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

kadarkoli imamo opravka s telesnimi bolečinami, je pomembno, da z dovolj veliko gotovostjo izključimo telesne vzroke, in šele nato lahko pomislimo, da so bolečine psihičnega izvora. Ker nisem sodelovala v vašem zdravljenju in nimam dovolj podatkov (kakšna je prebava, ali imate vnetja sečil, kaj kažejo laboratorijske preizkave itn...) vam na daljavo težko svetujem.
Tudi razloge, zakaj jemljete Asentro, niste napisala.
Torej, premalo imam podatkov.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

ah problemi

Dober dan in tukaj so dodatni podatki.

Assentro sem dobila zaradi utrujenosti in pomanjkanja energije, Loquen zaradi nespečnosti. Spanje je boljše, energije pa nimam nič kaj več kot prej.

Laboratorijski izvidi krvi, urina in ščitnice so vredu.

Prebava v redu.

Bakterij v urinu ni. Ginekološko tudi vse ok.

Pri zadnjem obisku mi je splošni zdravnik dejal, da so bolečine mogoče "iz križa" in da zaradi tega boli vse okrog njega. Predpisal mi je Elderin 600, po njih je malo bolje. Malo bolje.

Lahko zdaj kaj več komentirate?

Hvala.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

težko komentiram, ampak če je vaš zdravnik mnenja, da ne gre za telesne bolečine, poleg tega pa ste vi še vedno brez energije, bi jaz spremenila antidepresiv.
Če je težava pri hrbtenici, bo potrebno to tudi objektivno dokazati (ortoped, slikovne preiskave). Morda bi vam v tem primeru pomagala fizioterapija. Vaš primer je tipična situacija, ko ima družinski zdravnik osredno vlogo v diagnosticiranju in verjetno zdravljenju pacienta. Poskusite sodelovati z njim.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Inštitut Neocortex
Kontakt: 070/607844 ali [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket