Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Prosim za odgovor

Default avatar

Annie333

Pozdravljeni ga. doktor,

zelo rada prebiram vaše odgovore in nasvete tukaj na forumu, ker imam tudi sama že dolgo psihične težave. O tem ne bi rada pisala tukaj, me pa zanima nekaj drugega. Trenutno preživljam zelo težko in boleče obdobje in spoznala sem, da sama tega ne bom zmogla premagati. Vem, da imate vi psihoterapevtsko ambulanto in ker mi delujete res krasna ženska, sem razmišljala, da bi se naročila na prvi pregled. Pred tem pa imam eno vprašanje. Jasno mi je, da psihoterapevt in psihiater ni isto, vendar pa me vseeno zanima ali lahko vi, ki ste po izobrazbi tudi psihiatrinja v svoji psihoterapevtski ambulanti predpisujete tudi zdravila, kot so antidepresivi in pomirjevala? Pred nekaj časa sem bila namreč pri psihiatrinji, ki me je zelo razočarala. Po tem, ko sem ji povedala, zakaj sem prišla, mi je rekla samo: “Aha tole bo depresija in socialna fobija, tele tablete vam bom dala pa bo.” Nobenega vprašanja, nasveta, nič. Predpisala mi je Prozac, po katerem pa sem dobila vse možne stranske učinke, zato sem jih prenehala jemati. K tisti psihiatrinji se pa seveda tudi nisem več vrnila. Rada bi našla nekoga, ki bi me najprej poslušal, mi svetoval in mi šele potem tudi predpisal zdravila. Psihoterapevta in psihiatra v enem, kar pa vi tudi ste:)

Najlepša hvala za odgovor, lepo vas pozdravljam,

Anja
Sorodne vsebine:
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

prednost psihiatra in psihoterapevta v enem, je prav v tem, da ena oseba lahko skrbi za dva osrednja načina zdravljenja in to sta farmakoterapija (zdravila) in psihoterapija. Načeloma priporočam da si za psihoterapevta izberejo psihiatra tisti ki poleg psihoterapije jemljejo zdravila (ali jih bodo jemali), tistim ki se jim motnja ponavlja in tistim ki imajo več težav (recimo panično motnjo in posttravmatsko stresno motnjo, depresijo in osebnostno motnjo, anksiozno motnjo in odvisnost od pomirjeval, da naštejem samo nekatere od možnosti).
Torej, k meni lahko pridete tudi samo na posvet, za izdelavo načrta zdravljenja ali posvet glede zdravil, lahko pa se vključite v psihoterapevstki proces, to ni nujno povezano.
Če vas karkoli še zanima, mi pišite na ZS ali mail.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
cron