Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Morje in tesnoba

Default avatar

tjashy188

Lep pozdrav. Naj najprej povem, da sem po porodu začela jemati ad paroxat, ki so mi spet povrnili moči in dali voljo. Pocutila sem se super in imam redno službo, dobro prenašam napore in družinsko življenje. Mi pa ni jasno, tako zelo sem letos komaj čakala na dopust s svojo družinico, prečudovito je, a v meni tesnoba. Včeraj sploh zaspat nisem morala, kar ba jok mi je šlo. Prej srm sicer zelo delala pred dopustom in bila res utrujena, ampak rada bi se naužila morja, dopusta in časa z družinico, pa v meni neki ni ok😥 tega občutka res že dolgo ni bilo. Pa nevem zakaj ker je vse dobro. Posledično sem tudi zelo utrujena in brez volje. Malika je stara 1leto in 8mesecev je res pridna, ampak zelo navezana name.

Lp
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

ni tako nenavadno, da se na dopustu počutimo slabše. To je običajno tako, ko med "delovnim" delom leta nimamo dovolj počitka, sproščanja in zabave. Utrujenost se kopiči, prelagamo čas ko se bomo spočili na jutri, nasednji teden, dopust in potem se nam zgodi, da na težko pričakovanemu dopustu zbolimo, ali se počutimo žalostno in tesnobno.
To kar se va je zgodilo, ne jemljite kot poslabšanje, ampak kot sporočilo ki vam telo pošilja, da ste si morda preveč naložila, da morda ni treba da je vse popolno in da kot vsak drugi človek potrebujete dnevni, tedenski, (jaz dodam še mesečno ali na dva meseca en podaljšan vikend) ter letni počitek. Morda pa imate sicer počitka dovolj, vendar nimate zabave, časa za se, za par? To so nekatera od vprašanj, na katera si morate odgovoriti in morda boste našla razlog, zakaj na dopustu ne uživate.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

tjashy188

Hvalaaaa 😉😘zaradi vas se pocutim dosti bolje in ne jemljem tega kot poslabšanje. Objem in morski pozdrav 👍