Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Nosečniški krči

Default avatar

Twinny

Spostovani!

Sem v 32.tednu nosečnosti in imam krče kot pri menstruaciji, ki lahko povzročijo prezgodnji porod in zato mi je ginekologinja po posvetu z nevrologinjo (sem tudi epileptik), rekla, da moram nujno jemati Lamictal (tega sem že prej) in Apaurin 2 mg.
Zadnjič pa mi je neka medicinska sestra rekla, da je Apaurin najhujši odvseh benzodiazepinov, močnejši od Helexa in da naj ga nikar ne jemljem.
Kaj menite vi? Je res Apaurin močnejši celo od Helexa?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

to nikakor ni res. Apaurin in Helex so zdravila iz iste skupine. Njihova moč je primerljiva in je odvisna od odmerka. Orientacijski je Helex 0,5mg enako močan kot Apaurin 5 mg. Pri uporabi v nosečnosti so sta oba v isti kategoriji tveganj, se pa Apaurin bolj pogosto uporablja ker imamo z njim več izkušenj.
V bodoče, o zdravilih se posvetujte z zdravnikom. Medicinska sestra je sigurno bila dobronamerna, ampak lahko naredi veliko škodo z napačnimi nasveti. Upoštevajte nasvete vašega zdravnika.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si