Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Sem v depresiji ?

Default avatar

Mišel

Razšla sem se z dolgoletnim partnerjem . Nisva našla skupnega jezika . On ni storil ničesar za izboljšanje najine zveze iskreni pogovori so ga obremenjevali in temu je sledil po navadi njegov umik in ignoranca . Po daljšem razmišljanju vsega skupaj sem ugotovila da se mi je zgodila odvisnost od odnosa in temu odhodu iz razmerja je sledila depresija. Čutim jo predvsem zjutraj ko vstanem in sicer se začne s premlevanjem o naju,njem in se konča s nekakšno otopelostjo glave . Opažam pa da odkar nisem več z njim počasi vse skupaj sprejemam in me depresivno stanje zapušča vendar gre vse skupaj zame prepočasi . Ob večeru me še vedno zagrabi občutek ,ki je podoben jutranjemu . Sam se zdravim s šentjanževko pravi antidepresivi se mi upirajo. Verjamem sicer v njihovo izboljšanje počutja vendar imajo precej stranskih učinkov .
Zanima me kdaj lahko pričakujem večje ali dokončno izboljšanje stanja depresije ?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

težko rečem kdaj se boste bolje počutila. Običajno čas pozdravi mnoge težave, nekatere pa samo poglobi. Vsak mora zase odločiti kdaj je čas za iskanje strokovne pomoči. V vašem primeru bi bilo bolj smiselno psihoterapevstko zdravljenje. Drugače pa, šentjanževka je dejansko antidepresiv, ki ima iste učinke in iste stranske učinke kot SSRI antidepresivi. Torej, vi že jemljete pravi antidepresiv, ampak ker je naravnega izvora se vam zdi, da je to boljše. Več si lahko preberete povsod na spletu, recimo tukaj https://www.mayoclinic.org/drugs-supple ... t-20362212
Poiščite si psihoterapevta, morda bo že par pogovorov dovolj.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket