Forum: Psihiatrija

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Par vprašanj

Odgovori Nova tema
Default avatar več v 1 18 Feb 2018 08:30

Pozdravljeni imam par vprašanj
1.Kako se naučiti vztrajnosti imam par novih navad ,ki so koristne pa ne znam vztrajati
2.Sem proizvodna delavka in kar nekaj let je minilo odkar sem se zadnjič učila.Zdaj pa se moram spet vrniti k učenju.Skrbi me ker imam zelo slab spomin ali se ima sploh smisel učiti kakšen nasvet kako naj se lotim učenja ,da bo uspešno
3.Po delu zelo utrujena spim tudi po 12 ur skupaj.Delo poznam pogosto pomagam drugim sodelavkam tudi med odmori za malico.Utrujena sem pa ne vem kako je to možno popoldan imam vedno čas zase gospodinjstvo mi uredijo drugi.Po delu grem ponavadi na pohod ,da bi se malo sprostila .

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Daniela_Fiket 18 Feb 2018 17:55

Pozdravljeni,

1. Navade utrjujemo s ponavljanjem. S časom je potrebno vse manj energije da bi navado vzdrževali, na začetku pa veliko več.
2. Tehnik učenja je veliko, jaz sem jih verjetno vse probala ;-) Vsekakor za začetek si zastavite majhne cilje. Recimo, vsak dan 20 min. Kasneje, ko bo koncentracija se okrepila, bo lažje se učiti dlje. Predlagam vam, da si najprej snov preberete. Potem si napišite vprašanje ki se nanaša na prebrano snov in potem si predstavljate da vas vprašajo to vprašanje in poskusite na glas odgovoriti. Ko se počutite gotovo, greste na naslednje poglavlje, stavek, snov....Vsakih nekaj dni, ponovite vse kar ste se naučila dosedaj. Uspeh je zagarantiran!
3. Utrujenost pomeni, da ne počivamo dovolj. Spanje 12 ur je veliko, očitno da se preveč razdajate. Poskusite se sproščat na kakšen drugi način, namesto pohoda in vidite ali bo to pomagalo. V službi izkoristite pavze za to čemu so namenjene, za počitek, in ne za delo. Pri osebnem zdravniku preverite ali ste slabokrvna in ali vam ščitnica dobro deluje. Če je vse ok, pomeni da potrebujete več počitka.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh