Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Čustveno manipuliranje žensk.

Default avatar

JohnnybeGood

Imam neznanske probleme z odnosi ne samo do žensk ampak tudi na splošno sklepanje prijatelstev druženje z ljudmi vse kar terja nek globji odnos.

Enostavno nemorem, ne znam zgraditi pristne čustvene odnose z ljudmi okrog sebe, še posebno z ženskami najprej jih šarmiram potem pa ko jih imam UJETE v svoji narcistični mreži, kjer mi napihujejo svoj EGO ki ga tako ali tako nimam, potem ko jim postanem všeč in je čas za naslednji korak začnem enostavno nekako v podzavesti ne, da bi hotel ampak enostavno si nemorem pomagati, jih začnem zavračati, igro spremenim v neko Love and Hate, sladek kot med naslednji trenutek mrzel kot led igro v kateri sem tako ali tako jaz na slabšem.

Tako hudo si želim izkusiti pravo ljubezen tisto, za katero se je vredno boriti, ampak kako naj človek izkusi nekaj takšnega če v življenju ni imel nikakršne ljubezni. Kako naj človek odpre svoje zakrnelo srce, ki je bilo tolikokrat izdano s strani njegovih staršev, ki to tudi nikoli niso bili ampak IZRODEK ČLOVEŠTVA ljudi, ki bi jih morali kastrirati ob rojstvu, saj tem svetu prinašajo samo nepopisno bolečino in trepet, kako naj ima potem takšna nepopolna, napol živeča oseba pristne odnose z ljudmi.

Zavedam se, da je vse v glavi, da je vsak odgovoren za lastna dejanja za svoja čutenja in navsezadnje za svojo lastno srečo. Po zadnjih nekaj letih samo analize sem prišel do spoznanja, da imam Mejno osebnostno motnjo darilo mojih tako imenovanih ˝Starših˝.

In kako sedaj naprej? Kako se naj človek spremeni v neko funkcionalno osebo z pristnimi odnosi, saj verjamem, da le te dajejo človeku pravo bogastvo in smisel v življenu.

Se lahko spremenimo ne samo naše vedenje samo zato, da bi bili drugi srečni ampak zaradi nas samih za svojo lastno srečo in notranji mir, ali lahko spremenimo tako imenovan Afekt se lahko poglobimo tako daleč vase in spremenimo ne samo svojo podzavest ampak tudi svoj organizem, ki kriči po osvoboditvi in ljubezni.

Se splača BORITI za Ljubezen...
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

opisujete svoje osebnostne lastnosti, ki so nefunkcionalne in moteče, vendar jih je možno spreminjati. Ne bom vam rekla da je lahko, pa tudi ne gre čez noč, ampak, če je oseba motivirana, se zaveda koliko mu ti vzorci škodujejo in je pripravljena resno delat na tem, je možno pomagati. To dejansko pomeni, dolgotrajna, redna psihoterapija z iskušenim psihoterapevtom ki dobro pozna osebnostne motnje.

Torej, upanje je, samo lotit se je treba.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si