Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Kdo je res dober Psihiater/Psihoterapevt v Sloveniji?

Default avatar

Gostja_94

Pozdravljeni!

Prvo bi rada povedala, da sem prebrala res že ogromno forumov na podobno temo, vendar sem skoraj pri vseh po par smiselnih odgovorih naletela na eno osebo, ki se vpikne v malenkosti in začne "pametovati" o psihiatrih, psihoterapevtih, tabletah,...
Skratka, res bi vas lepo lepo prosila, da se to tukaj ne zgodi.

Da povem na hitro o meni.
Stara sem 23 let in sem študentka.
Že od gimnazije dalje, se spopadam z depresijo. Obiskovala sem že psihologinjo, trenutno pa sem pri psihiatrinji (že drugi) in iskreno povedano resnično nisem zadovoljna.
Nekako se ne "poveževa". Občutek imam kot, da sem le številka in nikakor ji ne morem zaupati vsega kar me teži.

Zato se obračam na vas, v upanju, da mi boste pomagali najti psihiatra oz. psihoterapevta, ki je pomagal vam oz. osebam, ki jih poznate.
Takšnega, ki si res "vzame čas" za pogovor, in te zna usmerit, pomagat,... In ni le tam in govori, da bo vse ok ipd.
Poglavitne težave so samokritičnost, kritičnost do drugih, STRES V ŠOLI (bolj kot ne si ga delam sama), črnoglednost, itd.

Res si želim postaviti življenje na noge in uživati v življenju tako, da sem res pripravljena delati na sebi, ampak resnično potrebujem nekoga, ki bi mi pri tem pomagal.

Hvala vam za vsak odgovor.
LP,
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

ta forum je sicer namenjen pridobivanju nasvetov s strani strokovnjakov, ampak bom odobrila vsaki nasvet ki ni škodljiv. Tudi sama ne prenašam stigmatiziranja psihiačnih težav in obsojanja tistih ki jemljejo zdravila (ker jih očitno potrebujejo). Zato, brez skrbi, imam občutek da je na tem forumu veliko dobronamernih ljudi in jih vabim da delijo svoje izkušnje. Katere psihiatre bi pohvalili? S katerim psihoterapevtom ste imeli dobre izkušnje (argumentirano, prosim).

Lep pozdrav vsem,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

Tine24

Priporocam dr. EVGEN Kajin. Ful dober psihiater na Askercevi ulici Zd za studente.
Default avatar

Krasna gospa

Prevsem pazi, da se ne ujameš v kakšno past šarlatanov, ki se izdajajo za psihoterapevte, a nimajo ustrezne izobrazbe!
Jaz imam krasne izkušnje z gospo Bojano Moškrič, z inštituta za klinicno psihologijo. Človek ena a, krasna in topla oseba. Po izobrazbi klinicni psiholog, specialistka psihoterapije. Ne morem je prehvalit!
Default avatar

Damijana Voglar

Pozdravljena,

besedo dam za gospo Damijano Voglar. Sicer je samoplačniško ampak vredno vsakega centa.
Sama hodim k njij več kot leto dni in sem zelo hvaležna da sem jo našla.

Lp
Default avatar

specialist psihiatrije Klemen Rebolj

Žal je edini specialist psihiatrije Dr.Klemen Rebolj, ki bistveno odstopa iz povprečja. Kako lahko slednje argumentiram? Enostavno prebereš vse njegove javno objavljene vsebine, nato pa storiš še enako z drugimi psihiatri napr. Arijano Turčin, Kreft, Dernovšek, pri čemer opažam, da Klemen Rebolj po kvaliteti bistveno izstopa iz povprečja.

Dr.Klemen Rebolj:

https://www.primorske.si/2015/09/12/tel ... luhnimo-mu

http://www.hrm-revija.si/iz-revije/hrm- ... iti-zavest

Default avatar

gost111

Pozdravljeni.
Tudi sama se soočam z zgoraj naštetimi težavami. Zanima me, če je kdo imel izkušnje s psihiatrom Borutom Škodlarjem in če morda veste, če dela na napotnico.
Hvala za pomoč.
Default avatar

mojca 77

Pozdravljeni,mož ima že dolgo časa zdravstvene težave,ki se kažejo predvsem težave z prebavo in presnovo hrane.Največji problem pa je njegova nespečnost,ki se odraža predvsem v njegovem nemiru.Zvečer se ne more umiriti,ne more zaspati kljub dodatkom melatonina,poskusil je tudi z sanvalom,vendar ne zaspi.To se dogaja že dobro leto.Je na robu izčrpanosti.Službo ima dvoizmensko.Odločil se je za bioresonanco,kjer mu je predpisala Kventiax,osebna zdravnica pa mu je dala napotnico za psihiatra in zdravila Lorsilan.
Zdaj ne veva,ali naj jemlje prve ali druge ter naj se naroči pri psihiatru,psihologu ali psihoterapevtu.Katerega priporočate?
Prosim vas,kaj mu svetujete,star je 41 let.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,Mojca
Default avatar

mandarinca8

Zelo priporočam go. Violeto Irgl. Je izjemno srčna oseba, njeno delo temelji na sočutju. Res toplo priporočam.

Komentirala bi še g. Rebolja. Ima zelo visoko ceno in se ne poglobi dovolj v klienta. Manjka mu to globoko sočutje.
Default avatar

mandarinca8

Izjemna terapevtka je Violeta Irgl. Zelo sočutna in spodbuja posameznika k spoznavanju njegove resnice. Vsak je deležen individualne obravnave in se poglobi v zgodbo posameznika.
Ne priporočam Dirone, Dubravke Trampuž, ker se ne poglobi v tvoje težave, jih jemlje površinsko ter se izogiba nasvetov ter odgovarjanju na vprašanja. Želim izraziti svoje nezadovoljstvo z go Trampuž in želim, da vsak prejme psihoterapijo, ki bo sočutna in mu bo dejansko pomagala pri spoznavanju svoje iskrene preteklosti in vplivov le-te na sedanjost.

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket