Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Alkohol in odvisnost

Default avatar

ana687

Zivjo
imam določena vprašanja glede mojega fanta. Namreč mojemu fantu je neki psihater napisal
da je hud odvisnik od alkohola, to mu je napisal po 1urnem pogovoru. Moj fant trenira vsak dan (ukvarja se s fitnesom in tekom, pije občasno na kaksni vecerji spije kozarec vina). Opravil ni nobenih testov (krvi,jeter in tako dalje) napisal mu je tudi da ima genetsko visoko toleranco na alkohol (ni opravil nobenih genetskih testov), ko mu je fant povedal oziroma ga vprašal če je odvisnik če spije 2-3dcl vina na mesec, se pravi nevem ce greva 3x na vecerjo in spije kozarcek vina, mu je odgovoril da je blažji odvisnik od alkohola. Zanima me vašo mnenje glede teh trditev, ker sem se pozanimala pri zdravnikih in so mi vsi rekli da so take trditve neutemeljene in tudi nestrokovne.
Prosim za odgovor
Hvala in lep pozdravcek
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

težko karkoli komentiram. Ne vem kakšen je bil kontekst tega obiska. K psihiatru pa le ni bil samo na obisku. O čem sta se pogovarjala eno uro in kaj sta si povedala vesta samo ona dva (vi ste bila prisotna?). To kar lahko povem, da ukvarjanje s športom še ne zagotavlja odpornosti na določene motnje, kar nekaj športnikov je odvisnih od različnih substanc. Ne vem zakaj se vas je ta zadeva tako dotaknila, če menite da vaš fant ne pije tvegano, in ni odvisnik, potem nimate nobenih skrbi.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
cron