Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Pomoč prosim

Default avatar

POHORKA

Pozdravljeni. Prosim vas za pomoč in razlago. Hodim k psihiatriji a mani da me ne razume, in hkrati ne posluša. Začelo se je pred letom dni, ko sem rabila nekoga, da bi mi pomagal. Vse je šlo narobe v službi stres, delala sem za skoraj tri, drugi, ki bi morali delo narediti pa so se smejali. Takšna pač sem sem pač delala in garala saj mi ni bilo težko. A to še je stopnjevalo dela je bilo vedno več, pa sem delala. Začele so se muke zaradi službe in bolečin. Dolgo sem rabila, da sem si priznala, da tako ne gre več naprej.?Sla sem v stalez, bila operirana na obeh rokah kar talni kanal, kasneje so se pojavile hude bolečine v hrbtenici. Tablete, dvakrat terapije za roke in spet bolečine v rokah. Pred operacijo sem dobila napotnico za psihiater.. Dobro sem si mislila. Bila sem povsem izgubljena včasih se mi je zdelo da bo zdravnica psihiatrinja se namesto mene govorila saj me je poslušala a po mojem ne. Začela sem jemati tablete nič mi ni odgovarjalo nisem bila pomirjena ponoči nisem spala imela sem vedno iste sanje... Kasneje sem dobila po pol leta tablete cimbalta? Saj ne vem ali sem prav so napisala? Pomagale so mi. Ko sem jih začela redno jemati sem se zredila v mesecu in pol za 15. Kg. Se ena težava kaj naj sedaj? Dnevni odmerek imam 90.zjutraj.Polek tega za bolečine vzamem se Dutero, elderin tablete, ker pač moje roke niso zdrave. Kaj naj storim doma sem že eno leto in imam tri male otroke ki pa jim včasih ne morem pomagat. Ali.. Rabim res pomoč saj ne vem kako dalje. Ali pa nekoga ki mi po resnično prisluhnil.. Tako ne gre več naprej.. LP. POHORSKA IN HVALA ZA KAKŠNO POMOČ...
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

Pri vas je lahko šlo za kombinacijo telesne bolezni in izgorevanja, težko rečem brez pregleda. Razen bolečin, niste navedla drugih težav. Kakšno je počutje, razpoloženje, ali se hitro utrujate, čutite tesnobo? Sprememba teže je lahko posledica antidepresivov, čeprav Cymbalta ni, kar se tega tiče med najslabšimi. Lahko da je tudi simptom bolezni (atipična depresija, stres?).
Vidite, možnosti je veliko. Jaz vam svetujem, da za začetek zaprosite vašo zdravnico (lahko tudi osebno) za napotnico na delavnico Spoprijemanje z depresijo. Te delavnice se organizirajo v skoraj vseh ZD in so brezplačne. Morda ugotovite, da se prepoznate, morda pa ne. Vsekakor sem mnenja, da je poleg jemanja zdravil, je potrebno odkriti in odpraviti vzrok težav.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si