Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Solian

Default avatar

Nimam ideje za uporabniško ime

Pozdravljeni.

Mene pa zanima, če je mogoče, da tablete Solian povzročajo depresijo. Odkar jih jemljem sem namreč bolj zaspana, ne bi mogla jokati za nič na svetu......

Hvala za odgovor.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

škoda, da niste napisala kakšne odmerke jemljete, koliko časa in zaradi česa. Določeni simptomi so lahko stranski učinek zdravila, lahko pa tudi simptom bolezni. Veliko lažje bi situacijo ocenil vaš psihiater, ker vas pozna, pozna potek vaše bolezni in lahko primerja počutje preden sta začela jemati Solian s sedanjim. Meni niste nič napisala.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

Nimam ideje za uporabniško ime

Pozdravljena,

Najprej sem jemala Reset od leta 2012 dalje. NajmanjšI moznI odmerek. Zredila sem se 25 kg. Pred tem sem jih imela 54, zdaj jih imam 79. Utrujenosti nisem čutila. Niti enkrat nisEm šla popoldan spat. Bila sem pa brez nihanj v razpoloženju. Kot ravna črta. Zato mi je spremenila psihiatrinja terapijo na Abifly mislim da so se tablete imenoval tako. Po enem mesecu sem spet imela občutek, da me zasleduje bivša šefica iz službe. To je tudi vzrok zakaj jemljem tablete. Šlo je za mobing. Na delovnem sodišču smo se poravnali in sem dobila 8000 eur odškodnine. Vpletena je bila tudi policija. Imela sem občutek, da me snemajo. Ko vprašam o tem svojce pravijo, da tega nikoli ne bom izvedela. No ko so se letos spet pojavili ti obcutkI sem dobila solian 400 mg zjutraja in zvečer. Potem mi jih je zjutraj zaradi utrujenosti ukinila. Zdaj jih imam 400 mg samo zvečer, vendar sem dopoldan do 12. 00 neskončno utrujena. V službi kjer imam svojo pisarno tudi zaspim. Zvečer zaspim tudi kmalu. Na sploh veliko spim. Psihiatrinja na to ne reagira kaj veliko.

Hvala za odgovor.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

izbrati pravo terapijo in pravi odmerek je včasih prava veščina. Načeloma, naj bi se trudili, da uporabimo najmanši učinkoviti odmerek (da se ne ponovijo vaši strahovi) z najmanj stranskih učinkov (zdaj je to zaspanost). Seveda, povsem se ni možno izogniti stranskim učinkom, in je včasih potrebno oceniti, ali je bolj smiselno se z nekaterimi sprijazniti, ali pa tvegati ponovni izbruh simptomov. To se boste morala dogovoriti z vašo psihiatrinjo. Je pa pomembno da se tudi vi zavedate, da z določenimi stranskimi učinki morate računati, samo vprašanje je kaj je za vas še sprejemljivo in kaj ni.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: narocanje.psihoterapi[email protected]
http://psihoterapija-fiket.si