Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Abstinencna kriza

Default avatar

MojPrispevek

Zdravila ne delujejo, abstinenčno krizo je treba zdržat, vse simptome stresa (namišljanje bolezni) pa prebrodit. 6 mescev povišanega stanja krize, potem pa normalno življenje. Z vedno prisotnim občutkom, a to je majhna cena za zdravo srečno življenje. Ne se sekirat če ne zdržite abstinence, hitro začnite znova. Relaps je normalen, nepriporočljiv a normalen pojav pri abstinenci. Če najdete pristen center v sebi, če ste aktivni in se družite, občasno minimalno vdajanje ni relaps, z izjemo tistih z zgodovino alkoholizma. Pozitivno razmišljat, ampak res... Spomnit se otroštva, brat knjige. Kmalu boš ti spet ti.

Pa še en nasvet; pomaga samo tekanje. Sprehodi, kolo, nič ne delajo. Tekanje ora svobodne radikale in smetiščne celice. Obenem, ne pregoret in pretiravat. Ko pregoriš, je potreba po tolažbi še 3x huja. :)

Verjamem da se zmerno odvisnost da popolnoma odpravit. Žalostno pa je, da se hujših odvisnosti ne da odpravit nikoli. Vedno bo prisoten občutek. Ki pa je majhna cena po tem, ko te je odvisnost tako močno zavedla. Srečno

Združit se in premagat zemeljske težave, skupaj zavzet svet