Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Izgorelost

Default avatar

Naja28

Pozdravljeni,
imam velik problem, pred nekaj meseci sem začela z novo službo morala sem se veliko učiti in usposabljati, sedaj imam problem, da naenkrat ne zmorem več, kvečjemu naredim na dan 4 kvalitetne ure, ostalo ne zmorem več, ko se iztrošim po nekaj urah se mi začne v glavi pojavljati pritisk, postanem nervozna in sploh ne morem več brati ali urejati dokumentov. Zato se mi je začela pojavljati tesnoba itd. Bila sem pri splošni zdravnici, napisala mi je Cipralex sedaj jemeljem 14 dni polovičko, tesnoba je dokaj izginila, še vedno pa imam problem v službi, vsako večje delo pod pritiskom oz večurno me miselno nenormalno utrudi in postanem napeta in se nikakor ne morem več sprostiti ko pridem domov. Drugače doma pa lahko gledam v računalnik 3 ure in je ok, problem je samo v službi, drugače pa imam službo rada, le začetek je bil stresen privajanje in to, grozno pa je da ne zmorem umsko 8 urnega delavnika, kaj bi to lahko bilo? ali mi bo bo cipralex pomagal?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

ne morem pomagati, ker težko na osnovi napisanega rečem kaj je vaš problem. Močno pa sumim, da gre za izgorelost. Do faze izgorelosti ko že začnemo odpovedovati v službi, običajno mine veliko let, vi pa ste v službi nekaj mesecev. Morda se samo težje prilagajate na nove okoliščine. In je to vzrok vaših težav. Ali bo pomagal Cipralex? Ne vem sploh zakaj vam je predpisan. Če je predpisan zaradi anksioznosti, bo verjetno zmanjšal simptome, vendar vzroka za njih ne bo odpravil. Osnovna dejstva o tesnobi lahko preberete tukaj http://psihoterapija-fiket.si/index.php ... -s-tesnobo
Tudi na MON je napisanega veliko na to temo, malo si preberite o tem. Če boste imela še vprašanj, me lahko ponovno kontaktirate.

Želim vam lepe praznike!
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si