Med.Over.Net

Psihiatrija

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Ljubosumje

Default avatar

piolina

Jaz pa imam že dolgo problem z ljubosumjem. S fantom sva skupaj že zelo dolgo - najprej sva hodila 5 let, pa se je zgodilo, da sem ga prevarala in sva šla na razen. S tem novim fantom sva bila skupaj eno leto, nato sem bila v nekaj krajših zvezah in z enim drugim fantom pet let. Ves čas sem pa bila v stiku s prvim fantom in ponovno sva postala par. Sedaj sva par že skoraj pet let (torej če štejem prvih pet je to že deset let) in tudi živiva skupaj. Sem pa zelo ljubosumna. Najhujše je, ker fant obožuje savne, sama pa ne prenesem, da bi me drugi videli golo. Najhujše pa mi je, da bi fant videl v savnah golo kakšno drugo punco. Če je kakšna v savni, se mi kar meša. Fant drugih punc sicer ne gleda, ampak ne prenesem, da bi sploh videl kakšno punco golo. Zame je to kot varanje. Bojim se, da bi šel sam kdaj v savno, do sedaj še ni šel. Bi ga pa takoj pustila, če bi to naredil. Večkrat greva v savno in se tudi kregava, ker imam občutek, da gleda druge, pa čeprav trdi, da jih ne. In ponavadi greva skregana domov zaradi savn. Kako naj se rešim tega ljubosumja?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

očitno imate določena prepričanja, ki so škodljiva za vas in vaše sedanje in bodoča razmerja. Svetujem vam, da si poiščete psihoterapevta s katerim boste lažje ta škodljiva prepričanja prepoznala in spreminjala, ker sicer boste skoraj sigurno svoje razmerje uničila.

Pogumno in srečno še naprej, želim vam lepe praznike!
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si