Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Obožujem seksi ženska oblačila

Default avatar

fetisist_85

Pozdravljeni. Že odkar pomnim, se vzburjam na seksi oblečene ženske. Že kot nekaj let star otrok (rojen sem 1985) sem ob listanju revij s slikami žensk v kopalkah takoj občutil napetost med nogami, medtem ko sem ob gledanju slik povsem nagih žensk ostal hladen.

V srednješolskih letih sem fantaziral o vrstnicah v samostoječih najlonkah. Pri svojih 11. letih sem med poukom opazil, da ima učiteljica oblečeno svetlečo satenasto bluzo, zaradi česar mi je bila zelo všeč. Leta 2005 sem slučajno odkril stran s slikami in filmi seksa, v katerih so ženske oblečene v najlonke, krila, satenaste bluze in visoke pete. Leta 2008 sem pa odkril še erotično stran s slikami in filmi žensk v hlačnih nogavicah, tako zgolj poziranje kot seks.

Leta 2009 sem spoznal prvo dekle in ko je padel dogovor, da sva par sem ji povedal da si želim, da bi med spolnim odnosom imela oblečene najlonke. Moji želji je ustregla.

Leta 2012 sem pričel s kupovanjem ženskih kopalk, 2014 pa še s kupovanjem ženskih satenastih bluz in usnjenih pajkic. Naj omenim, da zelo rad oblečem spodnji del ženskih bikink, hlačne najlonke in usnjene pajkice, vse skupaj pod kavbojkami tako da okolica ne ve, da imam na sebi nekaj ženskih kosov oblačil.

Sprašujem se, če je s tem kaj narobe oz. je kaj narobe z mano (če sploh lahko rečemo, da je kaj narobe?)
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

dokler gre samo za močno privlačnost do ženskih seksi oblačil in vam ta privlačnost ne provzroča omembe vrednih težav, gre samo za različico človeške seksualnosti. Postala bi motnja, če ne bi mogel brez vašega fetiša doseči spolne vzburjenosti in orgazma. Torej ločnica med fetišizmom in seksualno preferenco je prav ta, da pri seksualnih preferencah so seksi spodnjice zaželen dodatek, pri fetišizmu, brez fetiša ni seksa.
Upam, da sem vam odgovorila na vprašanje,

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

fetisist_85

Pozdravljeni. Hvala za odgovor. Pravite, da pri fetišizmu ni seksa brez fetiša. Točno to je pri meni. Sedanje dekle ima zaenkrat odpor do nošenja oblačil med seksom. Sicer sem jo nekoliko omehčal, ko sem ji poleti v trgovini kazal ženske kopalke in ji hotel kupiti komplet le-teh. Moram pa reči, da mi seks s povsem nagim dekletom ne diši preveč. Najraje bi jo videl seksi oblečeno. Skupaj sva že dobri dve leti, zveza na daljavo, videvanje na vsake 3 do 4 mesece, zato posledično zelo počasi napreduje moj trud jo omehčati.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,
čeprav je vaš fetiš popolnoma nenevaren, je možno, da boste moral iskati partnerico kateri ne bo provzročal težav. Namreč, pogosto se zgodi, da ima fetišist nekoliko razosebljen odnos do seksualne partnerice, saj je ona sama samo "nositeljica" fetiša, ne pa izvor poželjenja. To lahko provzroči nezadovoljstvo in moti občutek bližine, intimnosti, saj je nek predmet, kos oblačila, venomer med partnerjem. Če pa vaša partnerica s tem nima težav, potem težav ni.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si