Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Asentra 100mg

Default avatar

Depresivko

Pozdravljeni,

Partnerka me je prevarala.pred 2 mesecoma sem izvedel.zdaj sem zadnjih 14 dni v zelo slabem stanju.
nImam volje,ne morem jest,hujsam,ni mi za med ljudi,ne morem delat v sluzbi.
Problem je ker mi je povedala vse podrobnosti o prevari ker sem jih hotel vedet da se mi zdaj to nonstop vrti v mislih.
Kak sta seksal,kak jo je posprical z spermo v usta in je dol pojedla,ko grem v kopalnico me oblije kak sta noter seksala,kak sta si posiljala slike ko sta naga gori,videje on njej kak se samozadovoljuje in mu pride,ona njemu video kak se samozadovoljuje in ji pride.
Pisat sta si zacela lani maja.Prevarala me je z najinim prijateljem ki zivimo v iztem bloku.Iz nedolznega pogovora ko mu je umirala mama jo je zacel zaprljevat.Najprej mu je rekl da nebo nic iz tega.Da sta lahko samo prijatelja.ampak on je vztrajal in poskusal.govoril ji je kako je lepa,kak sem jaz nesramen da se do nje tak obnasam,kak bi bil z njo.itd.te lepe besede so potem njej zacele pasat.Pocutla se je lepo,zazeljeno,da je nekomu vsec.
Nato se je letos junija zgodil prvi seks in nato 14dni kasneje 2 seks pri nama v kopalnici.Nato nekje v zacetku julija mu je nudila se oralni seks (ne do konca)
Ko sem zvedel sem jo vprasal da mi je povedala vse podrobnosti.Priznala je napako,vedela je da je naredila narobe in prevzela vso krivdo.ZNjim je prekinila.Zeli si samo mene.
Sedaj se zelo trudi za odnos.Je odkrita,ljubeca,pove kaj jo moti,seks imama boljsi..delama na novih temeljih.
Imama tudi partnersko terapijo.
Problem je pri meni.Sploh zadnjih 10dni.
Te predstave mi ne gredo iz glave.Ko seksama dobim predstavo,ko sem v kopalnici,ko pridem pred blok in vidim njegov avto, ko se partnerka lepo oblece si recem kak je lepa on pa je bil v njej.
Ziher je uzivala,ziher je bil boljsi ko jaz,mel boljsi penis,kaj je cutla do njega,je komaj cakala da bo seksala z njim (jer je obakrat sla prej iz sluzbe da sta seksala)
Zakaj ni mela z mano tega pisanja, ni zaradi mene prisla prej iz sluzbe,me pricakala v spalni srajcki tak kot je njega, zakaj se ni na mene samozadovoljevala tak kot se je na njega...vse to mi gre po glavi.
Samo bi se pogovarjal o prevari,kak je res in zakaj je bilo to tak,in to tak.Ce misli preusmeri. Ba pozitivo me vseeno noter boli da pa se o tem nesmem pogovarjat z njo,da nem zvedo odgovora na vprasanje ki ga imam v sebi noter.to me potre
Opazam da so to ze postale obsesivne misli.Ko pridejo jih sprejmem in jih nadomestim z lepimi.To kar imava sedaj.A vsakic bolj zaboli.
Od psihiatra sem dobil asentro 100mg.
Vceraj swm vzel prvo tableto.
Naj povem da sem jaz ze jemal asentro nekje 2 leti in sicer 200mg.Takrat sem bil zivcn,mel sem depresijo sam blazjo.
Asentre nisem jedel zaj nekje 6 mesecev.

Zdaj pa sem jo spet dobil.Odmerek je 200mg.
Jaz sem vceraj zacel jih jemat.
Ker sem jih ze jedel je vredu da sem zacel vceraj z 1 tableto (100mg) tako bi zaj jedel 2-3 dni,nato pa bi vkljucil se eno tableto.Da je potem 200mg.
Da ni odmerek prevelik za zacetek.Naj povem pa da sem jih ze jedo in niswlem mel takrat tezav.
Bo asentra pomagala da bom lahko normalno funkcioniral,da bi teh misli bilo manj,da nem kot zivi zombi?

Hvala
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

odgovorila bom samo na vaša vprašanja, vse ostalo so zadeve o katerih se je potrebno pogovoriti na psihoterapiji. Asentro običajno uvajamo postopoma, vendar če ste že prej jemal Asentro in jo uvajal na ta način, vi najbolj veste kako se odzivate. Običajni odmerek je 100mg, lahko pa je tudi višji, odvisno od učinka. Ali bo pomagala tudi tokrat ne vem ne jaz, ne kdorkoli drug. Bo treba počakati na učinek.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si