Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

halucinacije ponoči

Default avatar

19802011

lepo pozdravljeni.
Že nekaj časa se mi dogajajo čudne reči. Ponoči se navadno zbujam med 3 in 4 uro in ne morem več zaspati. Navadno ležim v postelji, se sproščam, imam oči zaprte, toda več ne zaspim. med 5 in 6 uro dobim vsak dan halucinacije. naenkrat začutim, kot bi se moje telo treslo, ampak tega ni videti, na stropu pa začnem videti čudne ornamente, vzorce, kot iz pobarvank. Različni so...od ljudi, do živali ...navadno mine po kakšni minuti, ampak se potem ponovi v eni uri vsaj 2 do 3x. tega me je zelo strah, ampak ne vem kaj naj naredim. Stara sem 37 let. Bojim se, da imam epileptične napade...je pa res, da sem imela zadnje leto zelo psihično naporno ...zato še vedno upam, da je morda na delu psiha ...mi lahko pomagate in svetujete kaj bi to lahko bilo?
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

po vašem opisu sodeč ne bi rekla, da so to epileptični napadi. Tudi halucinacije verjetno niso. Najbolj verjetno so pseudohalucinacije, ali hipnagogne halucinacije. Prvi ukrep, po mojem mnenju bi bil urediti spanje. In če bi se nato ponavljalo, bi raziskovali naprej. I stresu in izgorevanju sem že veliko napisala na MedOverNetu, uporabite iskalnik in si preberite.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si