Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

poklic seksologa

Default avatar

radovedna_srednjesolka

Pozdravljeni,
ne vem, ce ta tema povsem spada sem, vendar nisem vedela, kam naj se drugam obrnem. Sem 2. letnik gimnazije in razmisljam, kam in kako za naprej. Najbolj mi disi poklic seksologa, taksne reci me dejansko zanimajo in veliko o tem preberem. Torej, zanima me, kaksna izobrazba je potrebna za to? Je moznih vec poti studija in katere? Prebrala sem da je to specializacija naprej od psihiatrije ampak iskreno povedano, ne vem, ce bom lahko prisla na MF, sem le prav dobra:/
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

Spolne motnje zdravijo zdravniki, specialisti psihiatrije z dodatno izobrazbo iz področja spolnosti. Samo zdravniki lahko predpisujejo zdravila. Lahko pa izberete drugačno pot, in se odločite za psihoterapevstko usmeritev. V tem primeru lahko študirate katerikoli humanističen študij, s časom si izberete eno psihoterapevstko modaliteto in nadaljujete na svoji poti. V vsakem primeru je pot dolga in polna nepredvidivih ovir, je pa izziv in krasen poklic. Srečno!

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si