Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Ko nekdo sprożi tisto nezavedno v tebi

Default avatar

Żeljka

Dolgo časa sem imela partnerja,ki mi je povzročal vse večje nezadovoljstvo,jezo, posesivnost,ljubosumje.Prejšnji partner mi tega ni povzročal oziroma se kaj takega ni sprožilo .Ta drugi ni imel ne odgovornosti ne zvestobe gledal je predusem nase da čimveč potegne iz te zveze .Ko sem ga končno zapustila sem ugotovila da so vse te lastnosti nekak że bile globoko v meni in je bilo samo vprašanje ali jih bo kdaj kaj sprożilo.Sedaj ne vem kaj naj počnem s tem zavednim ki je prișlo na površje.Kaj svetujete ko pride človek do te točke da se spoznam takšen kot je vedno bil.S sedanjim partnerjem se mi zadev ne da popravljati ker nekak čutim da tega ni vreden in ne bo storil nič da izboljša še sebe.Mi priporočate kakšno knjigo v ta namen?
Default avatar

Daniela_Fiket

POzdravljeni,

bom povzela, ker nisem prepričana, da sem razumela. Torej, ob prejšnjem partnerju, ki je bil nezvest, sebičen in neodgovoren, sem vam je pojavila jeza, ljubosumje in nezadovoljstvo. Ne prej, ne potem se ta čustva niso pojavljala in vas zanima kaj naj naredite?

Ne vem zakaj bi morala nekaj narediti. Meni se ne zdi, da je s vašimi čustvi nekaj narobe. Morda pa sem narobe razumela vprašanje.
Na temo partnerskih odnosov je za začetek koristna knjigica Formule ljubezni, od Zorana Milivojevića. Priporočam.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si