Forum: Psihiatrija

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

sočutje

Odgovori Nova tema
Default avatar jazzzz 15 Okt 2017 17:28

Zgodilo se mi je, da mi je nekdo povedal, kako ga je nekdo prizadel z njegovimi besedami. Začela sem jokati. Ko sem bila sama, pride oseba, o kateri je govoril in mi pove svojo plat, da ji je zelo žal, da ni znala drugače odreagirati in jaz spet v jok, Tokrat sem bila na njeni strani in zdelo se mi je, da se nisem postavila za tistega, ki ga je nekdo prizadel. To se mi večkrat zgodi v različnih situacijah. Mislim, da zaradi sočutja. Zanima pa me, kako naj odreagiram naslednjič?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Daniela_Fiket 17 Okt 2017 09:59

Pozdravljeni,

tudi če sočustvujemo, moramo ohraniti racionalen, odrasli pogled na situacijo. Iz vašega pisanja dobim vtis, pa seveda, niste napisala dovolj, da je vaša osnovna težava uravnavanje lastnih čustev in določanje lastnega stališča. Sočutje ni samo po sebi težava, težava postane če ne znate postaviti meje med sabo in drugimi in si ustvariti svoje mnenje.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh