Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Tablete concerta in glavoboli

Default avatar

Mama mladostnika z adhd

Spoštovani,

sin ima zaradi hudega adhd predpisane tablete concerta 36mg, zaradi anksioznosti pa fodiss 10 mg, oboje pri pedopsihiatru. Concerto je jemal maja in junija, zdaj spet od začetka šolskega leta. Vedno bolj toži za glavoboli, ki ga mučijo vsak dan, zjutraj poleg obeh navedenih tablet dobi še lekadol, ki pa tam okrog 12. ure popusti in mu je neznosno. Boli ga glava v predelu čela in tik nad njim. Naj omenim še, da ima 16 let, 75 kg in 185 cm. Brala sem, da so glavoboli pogosti stranski učinek, kaj pa lahko naredimo še več? Strattera je neučinkovita, ob njej postane zelo zaspan, ritalin pa mu deluje le kaki dve uri, z močnim negativnim učinkom ob pojemanju zdravila. Psihiatrinjo ima šele novembra.

Hvala za nasvet!
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

ne morem vam svetovati, ker o tem področju ne znam dovolj. Mislim, da bi bilo najboljše, če bi prosili za predčasni pregled pri izbrani pedopsihiatrinji in se z njo posvetovali, saj pozna celotni potek zdravljenja in bo znala če so še kakšne druge možnosti.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
cron