Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Antidepresivi psihiater

Default avatar

Švajger

Živjo!

Trenutno sem na 10mg escitaloprama zaradi tezav s spanjem, ki jih verjetno povzroca nekaksna generalizirana anksiozna motnja. Kljub umirjanju in meditaciji in trenutnem zmanjsanju dela na minimum, se še zmeraj veliko zbujam cez noc in zbujam nenaspan. Zaspim hitro in vstajam/hodim spat ob isti uri.

Escitalopram mi je precej poslabsal prebavo in bi ga rad bodisi zamenjal za kateri drugi ssri, ki ni indiciran za slabo prebavo ali pa sel kompletno dol iz antidepresivov. Vendar za slednje je se malenkost zgodaj, saj jih jemljem 3 mesece.

Kakorkoli ze, splosna zdravnica je na podrocju antidepresivov bosa in se ne upa predpisovari novejsih, bolj ucinkovitih zdravil. Zato mi je dala napotnico za psihiatra, ki bo durge vrste antidepresivov bolje obvladal.

Mi lahko kdo priporoci h komu naj se obrnem?

Imam tudi precej nizek prosti testosteron in zelo, cisto zraven spodnje meje LH in FSH.

Hvala!
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

morda ne bi bilo odveč, če bi napisal v kateri regiji iščete psihiatra. Vam bodo znali lažje svetovati. Sicer pa, to je zdravstevna posvetovalnica, predvsem namenjena odgovarjanju strokovnjakov na vaša vprašanja, ampak bom objavila, morda se vam kdo oglasi.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
Default avatar

Švajger

Ah vsekakor ne bi skodilo, ce bi napisal da sem iz Lj! :)

Hvala za objavo! Sicer sem pa malenkost zmeden glede iskanja psihiatra, ker ne vem ali so vsi primerni za mojo situacijo. Se kateri mogoce bolje specializirajo za spanje in pharmo povezano s spanjem kot drugi? Ali je vseeno kam grem? Hvala!
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

za začetek je vseeno na katerega psihiatra se boste obrnil, nespečnost in generalizirano anksioznost bi morali vsi obvladati. Ni pa nujno, da vam bo vsak osebnostno ustrezal. Malo se pozanimajte, preberite izkušnje drugih in preiskusite sami. Včasih je to kar je enemu všeč, drugemu ni sprejemljivo.

Odpiram debato. Kako izbrati psihiatra? Kaj je vam pomembno in kaj ni?
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si
cron