Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Jok,tresenje in skrtanje z zobmi v spanju

Default avatar

Tedi

Pozdravljeni,

stara sem 23 let, probleme z depresijo,manicno depresijo in anksioznostjo imam ze od zgodnjih najstniskih let. Trenutno imam status studentke, sicer nisem zaposlena.
Zadnje leto in pol imam probleme s spanjem,spim premalo ali prevec, ponoci se zbujam ipd, zdaj pa so se mi zacele pojavljati druge tezave, namrec v spanju (po besedah mojega fanta) skrtam z zobmi, nekaj noci nazaj sem se tudi tresla in jokala, po fantovih besedah celo hlipala. Sama se dogodka ne spomnim, verjamem pa, da se je to zgodilo in da se to najbrz zgodi skoraj vsako noc, saj se ponavadi zbudim cisto izzeta in utrujena.
Kaj bi bil lahko razlog za tako vedenje med spanjem in ali imate kaksen predlog, kako odpraviti vzrok, ne le posledic?
Zahvaljujem se vam ze vnaprej in lep dan.
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

se opravičujem ker ste malo več čakala na odgovor. Spanje ni samo počitek za telo, je pa tudi čas, ko možgani ogromno vsebin obdelujejo in pospravljajo v prave predalčke. Torej, čeprav je telo v spancu umirjeno se dejansko dogaja veliko. Vzroka zakaj ste med spanjem tako nemirna in se ne spočijete, je treba iskati v dogajanjim po dnevi. Lahko da so aktualni, ali pa tudi iz preteklosti. Če bi prišla k meni na pogovor, prvo kar bi vas vprašala bi bilo: kaj se je spremenilo pred enim letom?

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si