Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Asentra

Default avatar

NINA1980

Lepo pozdravljeni. Od meseca februarja jemljem asentro 50mg in sem bila dobro. Do mojega trenutno tesnobnega stanja je bilo kar nekaj stresnih situacij. Da o nespecnosti ne govorim. Imam doma malcka, ki noci se ne prespi "normalno". Sem zelo utrujena. Zkutraj grem na delo za katerega nevem ce sem zadovoljna. Oz. Delo se ni toliko stresno, le sodelovci so.... niti ni vazno.
Vse je bilo ok. Potem pa smo odsli na morje in 3tji dan me je zagrabila rahla panika, ki me je privedla do ponovno tesnobnega obcutka. Bolecine v prsih in kamen v zelodcu. Ker sem v preteklosti ze imela asentro 150 mg sem se odlocila da jo povisam. Po koncnem kontaktu z psihiatrom sva se dogovorila, da prvi teden 75mg in potem 100mg. Ker sem zlo strahopetne narave se sprasujem in me je strah ali bo sploh prijelo in kdaj. Saj do zdej vedno je, ampak rabim potrditev. Za premestitev tezav vzamem xanax ko je res hudo in se to bolj v jutranjih urah. Zvecer se pocutim dokaj ok. Hvala za odgovor, hvala ker ste in pomagate. Hvala iz srca
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

morda boste tokrat potrebovala višji odmerek, ampak ste pravilno ravnala. Več kot to trenutno ne morete narediti. Če Asentra ne bo dovolj učinkovita, imamo na razpolago še druge, tudi učinkovite antidepresive, ampak zaenkrat ni indicev, da vam ne bo pomagala. Lar lahko še naredite, je da delate na vzrokih. Delavnice "Spoprijemanje s tesnobo" v ZD zelo priporočam ker so pomagale že mnogim in temeljijo strokovnih dokazih. Seveda, individualna psihoterapija je pri anksioznosti tudi zelo učinkovita, vsaj toliko koliko sama zdravila. Torej, imate še veliko prostora za ukrepanje. Kar pogumno!

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si