Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Anoreksija malega otroka

Default avatar

Mama 8 letnika

Pozdravljeni.

Moj otroka ima zaradi zdravstvenih težav in veliko prestanih operacij anoreksijo že os rojstva. Pravzaprav je fazo, v kateri otrok prične s trdo hrano, on preživel v operacijah. Imel je gastrostomo, parenteralno hrano.... Iščemo psihologa, strokovnjaka, ki se ukvarja s tako majhnimi otroci, ki imajo anoreksijo zaradi zdravstvenih problemov. Bili smo pri prof. Dunitzovi v Grazu, v Rakitni ga ne upajo vzet zaradi zdravstvenih težav. Psiholog Holnthaner pravi, da je zanj pretrd oreh. Pedopaihiater v Mb ne zna pomagat. Kam se še naj obrnemo? Ker otrok gre res v ekstreme. Psihično smo popolnoma uničeni od nenehnih vsakodnevnih bojev za hrano.... Prosim za pomoč.

Hvala
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

najprej se opravičujem za daljše čakanje na odgovor. Žal, ste vprašanje naslovili na napačen naslov. Sem psihiatrinja izključno za odrasle, z otroci se ne ukvarjam, ne kot psihiater, ne kot psihoterapevt. Preprosto nisem kompetentna za mičkane.
Glede na opis vaših težav, bi vam svetovala dve stvari; za otroka iščite pomoč pri pediatrih (ste že vprašala na forum pediatrija?) oz. na http://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?opti ... Itemid=570
Priporočila bi vam tudi, da pomoč poiščete zase, skrb za kronično bolnega otroka ni mala malica in verjamem da vam ni lahko. Včasih pogovor s strokovno osebo razkrije poti ki jih prej nismo niti opazili.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si