Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

ali je možno

Default avatar

Galagala

Ali se lahko psihoza pojavi kar čez noč?
npr. da si prejšnji dan ok, zjutraj pa se zbudiš in imaš psihozo?
Grozno me je strah tega, da zbolim in dobim prisluhe in privide. Nenehno preverjam ali prav vidim in slišim. Ta strah me zagrabi vedno, ko slišim ali preberem, da je kdo zbolel in ima kako duševno bolezen.
Se pa že tri leta zdravim z ecytaro 15mg (postravmatska stresna motnja) in še vedno pridejo težki dnevi. Psihiater pravi da ko se okrepim, da bo tudi to izginilo.
Ali bo res kdaj bolje, ali je to res samo anksioznost?
Hvala za vaš odgovor.
Sorodne vsebine:
Default avatar

Daniela_Fiket

Pozdravljeni,

se strinjam z vašim psihiatrom, to so tipične anksiozne misli in pretirani strahovi. Namerno nisem rekla da so nerealni, saj lahko zbolimo za psihozo, tako kot lahko zbolimo za kakršnoloči drugo bolezen, nobeden vam ne more dati garancije da ne boste zbolel. Kljub temu, o tem ne razmišljamo neprestano. Ko nam začnejo te misli vplivati na vsa življenjska področja, je to znak da gre dejansko za simptom (anksiozne) motnje. Če vam sama farmakoterapija (zdravila) ne bojo pomagala, poskusite tudi psihoterapijo.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket, dr.med.
Specialistka psihiatrije
Transakcijska analitičarka-svetovalka

Psihoterapija v Ljubljani in po Skype-u!
Mail: [email protected]
http://psihoterapija-fiket.si